„Dobro organizovana grupa unutar vlasti“ legalizovala kriminal od milijardu evra

Ostavite komentar


  1. SNS bagra je osmislila ovaj kriminal. Grade objekte bez dozvole, inspekcija ih (korumpirana i pod kontrolom) ne dira. Na taj nacin izbegavaju placanje komunalnih taksi gradu (ogromni iznosi) a onda legalizuju objekat, i za to plate dvadeset puta manji iznos. Na taj nacin gradaki budzet jw ostecen za storine miliona €.

  2. Srbija je raj za kriminalce. Ostaće samo kriminalci i penzioneri,ostali će za Nemačku.

  3. U Sajkaškoj ulici radjena je nadogradnja na 6 ulaza.Počela je gradbnja sa svim dozvolama ali pred završetak radova dolazi do smene vlasti u gradu i obara se dozvola.Radovi završeni 96-ste i legalizacija se nije pomerila smesta.ZAŠTO???

  4. Samo slepac ne moze da vidi da se tašne i tašne para nose i cilju ozakonjenja objekata koji se prema pravilima struke nogu ozakoniti samo u Srbiji(proveri ko radi na tim poslovima i kroz njihovu imovinsku katru ili sa njima bliskih lica videce se enormno uvecanje imovine u kešu i u kvadratima sirom nase lepe zemlje).

  5. Tacno je da ozakonjenje cinidbi graditelja in crimen kao i onih krsenjem Zakona o osnovama ili osnovnim svojinsko pravnim odnosima, ne daje osnov sticanju i jeste osnov kaznjivost i odgovornost i investitora. To nije ni osnov za drustvenu verifikaciju, posebno ne kada se vlasnici nepokretnosfi gde se gradnja vrsi, i stete i prinudno, gotovo mafijaski, stacljsju u polozaj trpljenja bezakonja. Zato je, cini se teznja, vlasnike umesto zastiti sprecavanjem cinidbi investitora i graditelja, eliminisati. Taj korporativno koruptivni i krimogeni naboj „invesritora“ i cinidbe istoga nalaganjem i vrsenjem gradnje TAMO gde to nije ni moguce ni dozvoljeno, jd zakonom kažnjivo delo, a ne povresno nazvano ozakonjenje. Ta mafijaska klika hara mnogim gradovima, nesprecena.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.