Država dodelila 1,57 miliona evra kompaniji brata Miloša Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama

Ostavite komentar


  1. Država nije pomogli samo Teodosicima nego drzava potpomaze finansijski kroz razne programe subvencija svima onima koji zele da sprovode uspesan biznis u svojoj zemlji.

    1. Koji to biznis, ako uzmemo u obzir da država ne da podsticaje seljacima i da radije uvozi paradajiz iz Albanije.

  2. Veliki novac koji je zaradjen od strane porodice Teodosic ulozen je u hotel na Divcibarama. U Srbiju se ulaze ne samo od strane drzave vec i iz privatnih resursa. Nasi mladi sportisti imace svetske uslove za buduce treninge i buduce uspehe.

    1. Zakuni se, nisu imali do sad gde da treniraju pored svih hotela po Srbiji? Nije bilo prece dati novac Nurdoru? Ako znas sta je Nurdor uopste, sramoto.

  3. Teodosic sirotan nije imao para sam da finansira izgradnju jednog hotela srednje velicine. Pih.

  4. Jedno veliko postovanje za ulaganje u domacoj privredi, a ne negde u svetu.Nasa deca ce posecivati i uzivati u lepotama prirode!

  5. Kad nekom jadniku privatni izvršitelj uzme stan zbog duga za struju obrazloženje je da u kapitalizmu ne postoji ništa besplatno. A onda pročitam da je nekom privatniku od narodnih para (znači i od para pmenutog jadnika) država dala besplatno (subvencija je poklon) 1570000 Evra, čime bi 40 prosečnih srpskih porpodica moglo doživotno da plaća struju ili 30 srpskih porodica da obezbedi sebi krov nad glavom? To nije sistem već klasična pljačka i to pljačka siromašnih u korist bogatih. Kakve veze ima što če taj privatnik zaposliti radnike? Pa ako želi da radi on mora da ima radnike. Kakve veze ima što če taj privatnik investirati nekoliko miliona evra? Investira u sebe i time uvećava svoje bogatstvo a ne moje. Razumem da država zbog ošteg dobra (rasta privrede i zaposlenosti) odobrava privatnicima povoljne kredite. Kreite sa dugim rokom otplate, višegodišnjim grejs periodom, sa minimalnom kamatom a možda i bez kamate. Ali da se bogatima poklanjaju milioni uzeti od sirotinje je bar za mene kriminal a ne sistem.

    1. Odlican opis katastofalne situacuje u Srbiji. Sta je alternativa? Borba za drustvenu jednakost. Samo to treba da setim kakva je solidarnost postojala u bivsoj Jugoslaviji pa da me srce zaboli. Ali nema nista od nostalgije! Samo tri reci: puće k’o balon! Ali sistem se gradi na vrednostima koje traju – ljubav, strpljivost i rad.

  6. A malog Miliju i ostale bolesne malisane da lecimo SMS porukama. Ljudi ovo je ludilo i hajde vise da oteramo ove ludake.

  7. Nije loše kad bude došla nova 1945 nacionalizacija i proceduiranje . Komunisti nisu dzaba radili to sto su radili.

  8. Za 70 po 22000 evra? Lepa para. I ja ću da zaposli toliko radnika ako mi daju toliko para a obavezao bih se na 30% veću platu. Problem je samo što nisam u krugu ja tebi ti meni a na račun običnih građana

  9. Evo je hoću da mi država omogući da započnem posao, da se fnansijski oporavim od „zlatnog doba“. Imam dobru i profitabilnu ideju o izvozu državnog naoružanja.
    Može?

  10. Kupiti 2,14 hektara od Grada Valjeva, na top lokaciji Divčibara, za tričavih 208500 evra je poseban vid korupcije i kriminala, pri čemu je trećina parcele (parcela pripojena parceli ranijegkampa „Breza“), bila pod šumom, jer prodaja šumskog zemljišta po zakonu nije dozvoljena, pre izmene planskog akta i uplate naknade za prenamenu iz šumskog u građevinsko zemljište. Grad Valjevo nikada nije uplatio naknadu za prenamenu u iznosu od 68 miliona dinara u budžet Republike Srbijeveć je Teodosićima prodao i šumu. Sve je to konstatovala i budžetska inspekcija Ministarstva finansija, ali do sada još niko nije reagovao. Voleo bih da Grad Valjevo i meni proda ar zemljišta na top lokaciji Divčibara po 9800 dinara. Mnogi su ovde namazali svoje novčanike, a tužilaštvo se pravi nenadležno.

  11. Sramota koliko ova pohlepna vlast nema sluha za bilo sta humano. Mala deca zive sa siromasnim roditeljima ili bakama u trosnim.kucicama bez vode i toaleta u 21. veku, deca pricaju kako sanjaju kada ce se najesti, a ovi.iz vlasti uzimaju od njih i daju NBA igracu koji zgrce milione. Strasno da strasnije ne moze biti.

  12. ili mi se cini ili i kod Vas cenzura radi?
    I prosl vlast je dodeljivala subvencije pa to radi i ova.
    Oba hotela koji spominjete: Fontana i Tonanti izgledaju odlicno i zaista je u njih ulozen novac te to treba podrzati.
    Uskoro ce se otvoriti i prvi ozbiljan kompleks bazena u Srbiji: Fruske Terme koji ce biti konkurentan Madjarskim banjama…
    Drugi problem je sistemske korupcije i to sto sve vise licimo na Crnu Goru a Srbija je veca pa ce uskoro biti i crnja i gora.
    A Milo i Vucic ko braca rodjena…

  13. Pa znate kako, sportski stečeni milioni se teško troše, a milioni poreskih obveznika mnogo lako…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.