Država na Komercijalnoj gubi 36 miliona evra

Ako potencijalni kupci ne poboljšaju svoje neobavezujuće ponude

Ostavite komentar


  1. Ovaj clanak je mnogo detaljniji nego onaj koji ste obavili juce. Juce ste napravili gresku u racunicama. Napisali ste da NLB nudi 80% od knjigovodstvene cene a u osnovi oni nude to jeste daju ponudu za 83% po knjigovodstvenoj vrednosti.

    1. Nije tajna da ovakve privatizacije sluze drzavama da unesu novac sa profitom koji su prethodnih decenija iznosili u inostranstvo radi placanja uvoza ili investicija. I kada dodje do privatizacije, obicno su to sume u milijardama dolara ili eura, jer se podrazumeva da je taj novac kao kes fri trebalo da se plasira u unosne poslove. I naravno da se oplodi, a ne samo da tamo cami za 1-2 odsto kamate.
      Medjutim posto smo mi u svemu posebni, a najposebniji u nesposobnosti da odradimo povereni posao, kod nas je suprotno. “ MI“ ne samo da nismo vratili vecu sumu iz inostranstva, nego ih pare.nrma ni onoliko koliko je izneto.
      Zato one koji su to trebali da odrade odmah treba UKINUTI.
      A, stetu naravno naplatiti, jer fokle ce bre narod da placa dubioze NADRIBIZNISMENS, koji se svih ovih godina nisu izdigli iunad mafije u kojoj su zapoceli karijeru.

  2. E moj profesore, gde ste Vi videli u business-u da grabulja grabulja od.sebe.Tudja ruka svrab ne cese, a “ doktori nauka“ obozavaju mitologiju.♿

  3. Kakva crna drzava, nema toga u Srbiji!
    Kakvi pisljivih 36 miliona evra, pa Vucic toliko i dva puta vise izdeli po Bosni…
    Istina, 36 milionavje skoro 3 km autoputa Zorke koridorke, npr. od Resnika do Bubanj potoka, tj trecina puta, bato!

  4. U vreme dokapitalizacije kada su 4 fonda dobila tzv put opciju zaboravljamo da je tada bilo ili dokapitalizacija ili gašenje. Računalo se da za 10 godina može banka da se utegne valjano i da dosegne definsanu minimalnu vrednost da država nema gubitak. Očiglendo je da za tih 10 godina partisko upravljanje, otpuštanje onog nemca na vrlo čudan način, otpisi nenaplativih potraživanja po sumnjivim okolnostima dovode do toga da banka sada ima manju vrednost. Dakle, neko je ovde i te kako dobro prošao. Banka je za 10 godina izgubila podosta na vrendosti, a trebala je da raste – država je upravljala bankom – izvolite zaključite sami ko je kriv. Ovo se mora pod mus prodati jer će se samo nastaviti ista priča – javna otimačina. Ovde bi trebalo ministra finansija pitati kako je Kombank tu gde je sada i zašto je nestalo ook 150 mil eur vrednosti iste – kome su te pare otišle? Jedino znam da meni poreskom obvezniku nisu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.