Država opet daje novac i onima kojima nije potreban

Stručna javnost nije uverena da će nova pomoć države dati rezultate

Ostavite komentar


  1. A, kako bi se oni koji su na vlasti nakrali kad ne bi bilo DRZAVNE POMOCI. Zato u Srbiji, usred vanrednog stanja zbog korone, kada niko ne radi barabe na vlasti dovrsavaju luksuzne, skrivene na tudja imena, vile i postavljaju jos luksuznije ograde i kapije od KOVANOG GVOZDJA.
    Eto kuda ide POMOC, u mrtav kapital, gde te barabe prespavaju jednom ili ni jednom godisnje, jer imaju toliko kuca da za godinu dana ne stignu da ih obidju.
    Ocekivati da ova vlast uradi nesto dobro je uzalud i skroz bezveze.
    Mozda, ako bi se postavio drugi sistem i izabrali drugi ljudi, koji s ovim barabama nemaju veze. Mozda bi smo tada i mogli da spasemo sebe. Iz ove perspektive provalija nam ne gine.

  2. Lično ih znam. Država daje hiljade socijalne pomoći. Žene bez posla nemaju pravo jer ih privatnici ne prijavljuju, pa se ne vidi da je otpuštena. Dok isti privatnik (npr. firma Mera iz Rusije, softverska firma!) dobijaju debelu „pomoć“ iz naših džepova, naš narod umire gladan. Zašto Srbi ćute…

  3. Da se razumemo, ne daje država nego SNS i daje svima da bi njihovi simpatizeri vratili te novce u partijsku kasu.

  4. Deo para će za sada odmah biti vraćen kroz NOVE eko takse koje počinju od 31.07, a iznose od 5.000 do 2.000.000 zavisno od delatnosti. Toliko o tome da preduzetnici samo uzimaju od države.

  5. Autobuski prevoz je zaustavljen u martu registracije vozila ističu niko nema para da produzi registraciju obaveze idu ka drzavi isticu licence kamate u bankama i kad je moratorijum nemaju ljudi za obicnu egzistenciju …a pomuc se daje firmama koje rade i prihoduju kao i u prvoj pomoci …kad bude data u septembru zadnja pomoc reci ce da para nema i zatvorice sve koji nemaju ni platu da decu prehrane …kao u vladi da rade deca predskolci i donose odluke…

    1. Da dodam. I advokati mladji od 65 godina su od drzave dobili za tri meseca po 90.000 din. pomoci, iako su radili u vreme vanrednog stanja. Izgleda da ce opet dobiti 60 posto od minimalca, iako rade u punom kapacitetu.Za razliku od njih, advokati penzioneri, bili su u karantinu i nisu mogli da rade, ni da zarade.I opet nece dobiti pomoc drzave. Ono sto najvise boli, jeste da adv.penzionerima obaveze za porez i doprinos nisu oprostene,vec ce ih morati da plate i to od svoje penzije, doj ce mladji od 65 godina te obaveze mogu olatiti iz pomoci koju su dobili od drzave.Ako ne verujete,pitajte Predsednika AK Srbije posto je i on dobio 90.000 din. pomoci jer je mladji od 65 godina, iako je radio u vreme vanrednog stanja. Pravicno,zar ne?!

      1. I samo da dodamo da advokati ni mladji od 65 godina, jednako kao ni oni stariji od 65 godina – NE PLACAJU POREZ! Toliko o pravnoj drzavi koju bi trebalo da brane.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.