Država subvencioniše gubitaše preko leđa Srbijagasa

Samo ove godine nekolicina velikih preduzeća u problemima ostala dužna više od pet milijardi dinara za potrošeni gas

Ostavite komentar


  1. Profesor Savic je veliki optimist kad zagovara modernim recnikom win win situaciju iliti starim, i vuk sit i ovce na broju. To je jednostavno nemoguce. Ono sto drzava moze a nece je da posmenjuje sve te politicke direktore na celu sa Bajatovicem/SPS jer su se pokazali u poslednjih 10-tak godina da su nestrucni i nesposobni da vode ove gigante. Zatim treba ukinuti posrednika u nabavci gasa a to je Jugorosgas u Svajcarskoj (ministar Popovic je kum) koji odgranjava tj. poskupljuje gas za 10 %. To su smeli potezi koji bi doneli razvoj a ovako se mrtvaci odrzavaju u zivotu o trosku nas poreskih obveznka sto je vrlo lose i niko nema hrabrosti uprkos busanju u grudi aktuelne vlasti, da povuce ove rezove!

  2. Молим вас. ВЛАДА субвенционише губиташе, не ДРЖАВА. Не чуди да поједини министри, када донесу какве одлуке кажу: одлуку је донела држава. Тиме себе поистовећују са државом. "Држава, то сам ја" ставља се као знак једнакости између државе и владе. А није исто. И премијерка неки дан рече да је влада донела закон! Влада ствара разлику међу грађанима и правним лицима Србије, од неких наплаћује а од неких неће да наплаћује порез, робе, услуге! Влада разбацује енергију становништва разбацујући прикупљени новац (списак је дугачак а збирна цифра велика, не држава). Влада тиме гуши реалну тражњу тако што умањује пензије и плате (умањујући реалну тражњу) да би покрила непостојећу, у суштини "политичку тражњу, Не д р ж а в а,, већ в л а д а.

Ostavite komentar


Ekonomija

Čadež: Uvodimo nove servise za privredu zasnovane na veštačkoj inteligenciji 10

Čadež: Uvodimo nove servise za privredu zasnovane na veštačkoj inteligenciji

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji – „Meeting Prep AI“ „digitalnog agenta“ za pripremu sastanaka i „Data Dialogue AI“, digitalnog asistenta „zaduženog“ za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je danas Marko Čadež, predsednik PKS na Adrija medija samitu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.