Državi stiže novih 4,5 milijardi dinara da plati po presudama

Samo 9.000 niških radnika društvenih preduzeća potražuju ovaj minimalni iznos za zaostale plate * Najnovija odluka Ustavnog suda im daje nadu da će svi imati pravo da naplate dugovanja direktno od države *
Usvojene ustavne žalbe radnicima propalih društvenih preduzeća u Nišu

Ostavite komentar


  1. Ode Vucicev super puni budzet Srbije. I moja baba bi mogla da prikazuje visak kad nikom ne isplacuje sto je duzna. Naravno, nece biti te rezerve za placanje izbora i botova i ko zna cega jos sve ne. Svako cudo 3 dana dosta a ovo bas traje!

  2. Ovo je cist primer kako se bespotrebno neko razbacava novcem poreskih obaveznika i mi bi gradjani trebali traziti ostavke jer ce neko ovim isplatama ostetiti bidzet Srbije a samim tim je i osiromasiti.

  3. Ja ovo zaista ne razumeme. Da li su ti radnici za to vreme stvarno radili i stvarno nešto proizvodili, ili su malo sedeli po pogonima, malo se šetkali okoli ili radili na svojim imanjima. Ako već nisu dobijali plate, zašto su radili i da li su uopšte išli na posao. Da li je država Srbija krava muzara da svako uzima koliko hoće i kako hoće. Zašto uopšte država tj. budžet mora to da isplaćuje. Kakve veze ima budžet sa poslovanjem firmi.

  4. E Radoše glupanderu, pa naravno da je dužna država da isplati radnike, jer je ona postavljala direktore i vodila te firme u propast. Radnici su išli na posao, radili ali je profit pojela država tako da je njena obaveza da plati. Glup si,ne zato što ne razumeš nego zato što daješ komentar na to što ne razumeš.

  5. Drzava mora da isplati svim radnicima pa i meni zaostala potrazivanja,jer
    sam ja taj novac zaradio a ne ukrao .Radni odnos je svetinja i niko nesme
    da ugrozi radnika u radnom odnosu pa makar bila i Vlast u ovoj Drzavi.
    Zato oni koji su neupuceni u ovo trebaju da prouce Ustav ove zemlje.
    Jer pred tim Ustavom je i predsednik Vucic podneo zakletvu.
    Ovu zemlju ne cini Aleksandar Vucic vec narod koji zivi u njoj.
    Nemoze Aleksadar Vucic da kaze da je On Drzava ,a da je narod niko i nista.
    I tako dalje .

  6. Da li iko u ovoj drzavi ima ikakvu obavezu. Tri presude Ustavnog suda u vezi Genexa AV ignorise, cak iako se odnose na bivsu VLAST . A sto bi iko postovao ustav? Njemu licno su vazniji i Miskovic i Kostic. Vidimo se na forumu Kopaonik.

  7. drzava je dobila 250miliona evra =30milijardi din. od EU da resi pitanje zaposlenih firmi u restruktuiranju.pozvati su sindikati na sajtu da prijave radnike za socijalni program.kad su prijavili radnike onda se na tv pojavio
    av i javno rekao; „e nedam pare“.cije pare on ne da?u navedenim firmama postavio je sns direktore i zajedno sa njima izvlacio aktivu preduzeca,a zaposlene doveo u robovski polozaj,pri tom blokirajuci rad institucija; tuzilastva,sudova,policije,poreske uprave ,inspekcija…….. tako da je napravio dug drzave preko 250milijardi din.upadom u pio sistem opljackani je penzioni fond sa vise od 3 milijarde evra godisnje.sve te pare pojela je sns bratija.kad za sefa drzave sluzbe postave nekog ko nema dana radnog staza onda su posledice za drzavu i njene gradane brutalne,jer su navedene institucije ogromnim zaradama koje nisu zaradene vec otete postale sastani deo rezimske masovne pljacke,otimacine i prevare koja u srbiji traje od 2001 godine do danas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.