Državni sekretar: U Srbiji u 2023. godini bilo 230 odsto više kineskih turista nego prethodne godine 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Кandić izjavio je danas da je Kina u 2023. godini bili najbrže rastuće tržište sa kojeg strani gosti dolaze u Srbiju, s povećanjem dolazaka od 230 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„U prvih 11 meseci prošle godine Srbiju je posetilo 85 hiljada kineskih turista što je povećanje od 230 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ostvarili su 260 hiljada noćenja ili 62 odsto više nego 2022. godine“, rekao je Кandić.

On je na sastanku sa savetnikom za kulturu u Ambasadi Кine Tangom Dašengom istakao da su po broju noćenja prošle godine premašeni rezultati iz rekordne 2019. godine, kada su kineski gosti u Srbiji bili najbrojniji.

Tang Dašeng je rekao da očekuje da će kineski gosti i dalje dolaziti u Srbiju u velikom broju, posebno sledećeg meseca kada proslavljaju svoju Novu godinu.

Dašeng je zahvalio resornom ministarstvu što je po pritužbama kineskih turista sankcionisalo vodiče koji nisu imali licence za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari