Broj noćenja stranih turista u Srbiji manji za 13 odsto u oktobru u odnosu na isti mesec 2022. 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Broj dolazaka turista u Srbiji manji je za 1,5 odsto, a broj noćenja manji je za 13 odsto, kada se uporede oktobar ove i prehtodne godine, pokazuju danas objavljeni podaci Repubuličkog zavoda za statitstiku (RZS).

Prema ovim podacima, u oktobru 2023. godine, u odnosu na oktobar  prethodne godine, broj noćenja domaćih turista manji je za 21,4 odsto, a broj noćenja stranih turista manji je za 0,5 odsto.

Ukoliko se uporede podaci za prvih 10 meseci ove i prethodne godine, ukupan broj dolazaka turista porastao je za 8,9 odsto.

Ipak, prema podacima sa RZS-a, broj dolazaka domaćih turista u ovom periodu pao je za 1,9 odsto, dok je broj dolazaka stranih turista u našoj zemlji porastao za 22,1 odsto.

Što se tiče noćenja turista u ovom periodu, taj broj je veći za 2,1 odsto, od čega su noćenja domaćih turista opala za šest odsto, dok su noćenja stranih turista porasla za 14,8 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari