Dveri: Tehnički pregled preskup 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pokret Dveri zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija predloži definisanje najviše i najniže cene tehničkog pregleda i ukazao da je u Srbiji cena tehničkog pregleda među najvišima, a životni standard je na začelju Evrope.

Dveri u saopštenju navode da u Sloveniji, koja ima skoro tri puta veći standard od Srbije, tehnički pregled košta 35 evra, a u Bugarskoj i Mađarskoj 25 evra.

„U isto vreme, u Srbiji, konkretno u Beogradu, cena tehničkog pregleda doseže i do neverovatnih 10.000 dinara, a pregled je isključivo odluka privrednog društva ovlašćenog za obavljanje tehničkog pregleda bez ustanovljenih gornjih i donjih granica cene, što je pre svega greška MUP kao predlagača, a zatim i ministarstva kao donosioca konačne odluke i usvajača predloga pravilnika“, ističe predsednik Izvršnog odbora Dveri Borko Puškić.

On je, sugerišući zakonsko obuzdavanje cena, naglasio kako država mora da spusti kriterijume i u pogledu ulaganja u objekte u kojima se obavljaju tehnički pregledi.

Dveri apeluje da nadležne institucije Srbije „još jednom, uzimajući u obzir argumentaciju svih strana, revidiraju usvojeni pravilnik“ i da „odlože sprovođenje najspornijih stavki“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari