Ekološki ustanak pita vladu: Šta vas je to nateralo da u tehničkom mandatu po hitnom postupku donesete odluku o Beogradu na vodi? 1Foto: M. O.

Ekološki ustanak postavio je pitanje Vladi Republike Srbije u tehničkom mandatu: „Šta vas je to nateralo da po hitnom postupku donesete odluku o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda – područje priobalja reke Save za projekat Beograd na vodi?“.

„Da li su to isti oni razlozi zbog kojih ste kršeći zakon poklonili Arapima zemljište na kome je izgrađen Beograd na vodi, američkim ofšor kompanijama zemljište na kome se nalazi Generalštab, pa biste sad da rušite i Sajam? Šta je sledeće?“, pitaju se u Ekološkom ustanku.

Oni navode da Vlada u tehničkom mandatu može vršiti samo tekuće poslove i ne može predlagati Narodnoj skupštini Republike Srbije zakone i druge opšte akte niti donositi propise izuzev ako je njihovo donošenje vezano za zakonski rok ili to nalažu potrebe države, interesi odbrane ili prirodna privredna ili tehnička nesreća.

Odluka Vlade Republike Srbije o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda – područje priobalja reke Save za projekat „Beograd na vodi” je usvojena na sednici tehničke Vlade.

Ovom odlukom predviđeno je da je rok za izradu nacrta izmena i dopuna prostornog plana devet meseci od dana stupanja na snagu ove odluke,a sredstva za izradu obezbediće privredno društvo Beograd na Vodi d.o.o. Beograd. U odluci se navodi da je potrebno izraditi studiju zaštite nepokretnog kulturnog dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari