Ekonomija posustaje, ali ne i školarine na Beogradskom univerzitetu (VIDEO)

Ostavite komentar


    1. Ma kako rece broj O mi smo u regionu najaca zemlja pa ajde sada da studentima izadje drzava u susret, a ne da pate i rade po prcvarama da se prehrane sta bre vise nas zaj—a ovaj O.a hitno treba uvesti kompletno onlajn nastavu sta se vucaraju po fakultetima studenti.Velike zemlje su to uradile a mi glumimo ludilo ovaj stari Kon preti i onaj Iz Nis Tika prica pricice.

      1. Pitanje svih pitanja je ima li ova drzava plan gde ce da zaposli sve ove silne studente? Ili po obicaju brigo moja prednji na drugoga, sve svalili na roditelje?

    2. Ma nemoj, tesko da si ti nesto ucio i naucio na Megatrendu koji vam je podelio >30.000 diploma.

    1. Bečlijo, trebalo bi da znaš da je to samo taksa, a da ukupne troškove studiranja snosi država, te da ti troškovi, zavisno od studijskog programa, iznose od 2600 do 8000, po školskoj godini.

  1. Stadion se gradi da bude buduca arena sa lavovima gde ce zavrsiti oni koji se budu usprotivili novom svetskom poretku.Naravno da ova rezimska rektorka nije uz studente roditelje narod.Zato svi na ulice da odgovaraju za zlocine protiv naroda i protiv covecnosti.

  2. Fakulteti su krivi sto nude samofinansiranje za vise kandidata nego sto mogu da kvalitetno da obrazuju, a studenti su krivi jer veruju takvim fakultetima. I eto problema. Samofinansiranje treba smanjiti na strane drzavljane i one kojima placa firma ili fondacija (pozitivna diskriminacija, recimo)… Studenti koji padnu godinu bi mogli da pauziraju tu godinu, pa posle nastave brojanje espb iz pocetka ako ima mesta na budzetu. Ovakvo samofinansiranje nicemu ne sluzi, samo se spusta nivo nastave, a profesori nekih fakulteta se bogate na osnovu „kvalitetne“ nastave. Ko je ikada studirao, zna da u grupi sa 15-tak kolega prakticno sve moze da se polozi na vreme (ako ima zdravlja), a u grupi od 100-nak, polazu samo oni koji sami rade, idu na privatne casove, prepisuju ili cisto imaju srece.

  3. Nacionalni stadion je prioritet!
    (Nema veze što će i on kao i ostali stadioni da zvrji prazan)

    1. PROVERITE KOLIKO STUDENTA MOZE DA SE PENZIONISE ,IMA MLADIH PERSPEKTIVNIH STUDENATA KOJI VEC 15 GODINE STUDIRAJU PA MOZE DA PRILOZE PAPIRE ZA PENZIJU. DRZAVA JE DOZVOLILA DA MOZE DA STUDIRAJU BEZ VREMENSKOG OGRANICENJA, ZA DIPLOMIRANJE

  4. Što se čudimo, to je zato što je Srbija ‘lider u regionu’; i što jedina ima najveći ekonomski porast u celoj ovoj kovid-19 krizi.

  5. Najbolje je ukinuti samofinansiranje i mlade ljude koji zbog toga neće moći da studiraju uputiti na adrese onih koji organizuju ovakve proteste da ih pitaju zašto to rade.

  6. Ne pominje se da li su svi licencirani fakulteti, sto znaci i privatni, clanovi UB? Takode studenti bi trebalo da su toliko obavesteni da znaju ako se upisuju na te privatne licencirane fakultete, neve imati posla kasnije kada dode druga garnitura na vlast pa je novac uludo bacen. Koliko samo znam diplomaca ove vrste koji rade prizemne poslove i desetak godina po diplomi!

  7. Kolika Vam je plata gospođo rektorka? kolike su plate profesora na BU? Šta mislite da li tu ima prostora da se malko spustite na zemlju?

    1. Plate su im ogromne ,a kad se dodaju I mnoga druga primanja I tezgarenja imamo bogate profesore koji kao ovce sisaju nas siromasne roditelje.A drzava se ponasa kao da je obrazovanje mladih ne interesuje.A ko preko poreza puni budzet drzave?Gradjani koji kao roditelji moraju dvaput da placaju studiranje svoje dece.I to u periodu korone kad fakulteti rade kako se kome hoce.

    2. PLATE SU TAJNA ,STA TEBE BRIGA KOLIKA JE NJENA PLATA,VIDIS FA JEDVA PREZIVLJAVA MESEC ,A TEK KOLIKO DOBIJU ISPOD STOLA,TO TREBA ISKONTROLIDATI JEL KORUPCIJA VLADA NA FAKULTETIMA

  8. A ko studentima garantuje da će za svoje pare imati pun fond odslušanih predavanja? Svaki sat ukalkulisati i ugovorom garantovati da će dobiti plaćeno, u suprotnom to je krađa ili otimačina. Posle svakog neodržanog predavanja ili vežbe, svi pravo na blagajnu da im se vrati iznos koji je za to plaćen.

    1. Novosadski medicinski je studentima ukrao ceo proletnji semestar, pogotovo iz anatomije. Umesto da pomognu studentima, oni planiraju povećanje školarine za ovu godinu. Studenti su ovce koje se i ošišaju i zakolju sve o istom trošku. I onda se pitamo što nam je zdravstvo erlavo ko što jeste…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.