Ekonomija Srbije svrstana među slabije u regionu

Svetska banka procenila da je rast privrede naše zemlje u prošloj godini iznosio 3,3 odsto, statistički zavod smatra da je iznosio četiri procenta

Ostavite komentar


  1. Da se razumemo, Srbija uopste nema ekonomiju..Kome to nije jasno Taj ekonomiju video nije…Trzni centri ..ahahahahaha..ako je to ekonomija onda ekonomisti diploma mozete da upotrebite znate dobro za sta !

  2. Najvise me nasmeje kada cujem nekog od vladinih zvanicnika koji pomene neki „reformski potez“. Od kada su ovi Megadens likovi dosli, ni jednog reformskog poteza nije bilo. Ljudi prosto lazu, zaduzuju se, zemlju vode u ambis, a investicije prebacuju u svoje dzepove. Korumpirana, bezidejna, nesposobna, bahata vlast. Gori su samo ovi koji ih na izborima zaokruzuju.

  3. ‘Alo, … Brnabicka,… brzo ovamo, mora da se intervenise!
    Ovaj ‘Danas’ opet tvrdi da je ‘1+1=2’ i stvara probleme!

  4. Pitajte Jorgovanku Tabakovic, mozda su pogresili u proceni! Ona je svetski strucnjak broj jedan…

    1. Brnabicka ne razume da to razume, ali ume da ne shvata sta se to treba shvatiti. Onda je otisla i popila lekic.

  5. Zlatno doba? Možda, za plagijatore, neznalice, poltrone, lupeže, secikese, sponzoruše, lopove, ulizice, lažove, siledžije i idiote.

  6. Svetska banka, večni neprijatelj srpskog naroda, opet laže – naslov nove knjige koju će recenzirati Aleksandar Vučić.

  7. Javnost, posebno deo koji cine ekonomisti, treba da traze od RZS detaljan izvestaj o tome kako je rast BDP-a u 2019. „naduvan na 4%. Postoji sumnja da je preko „Turskog toka“ dodato BDP-u 700 miliona evra, a da za to nema osnova. samo se nagadja da je investitor cerka firme iz svajcarskog poreskog raja Zug, nije jasno koliko sve to kosta, kako se finansira, ko je radio na tom projektu, nasi, turski ili ruski radnici, kao i kada ce biti zavrsen Ako su podaci lazni, a izgleda da jesu, onda treba pokrenuti ozbiljnu istragu, tim pre sto postoji sumnja u moguce „ugradjivanje“ velikih razmera!

  8. Vucic planira rast BDP na bazi rasta cena, poreza, akciza, taksi i PDV! On nezna da pravi pare pravljenjem novih roba za trziste… Zato smo na dnu!!!

  9. Srbija niti je clanica EU niti je u Aziji. Moze se porediti sa Bosnom, Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom. To je nase drustvo za sada.

  10. Jedini i glavni pokretač privrede jedne zemlje je gradjevina. Ni fabrike, ni strane investicije već gradjevina. Kapitalne investicije u izgradnju infrastrukture povlače za sobom celu industriju i potrošnju… Kome to nije jasno, nek se bavi uzgojem cveća.

  11. Srbija I’ma ekonomiju…? Kad nisam pao sad sa stolice..A to je ono Jovanjica, Krusik, Zastava, Savamala…? To je ekonomija..?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.