Ekonomista: Svako ko misli sebi i svojoj porodici dobro, ovog trenutka ne treba da razmišlja o kreditu

Ostavite komentar


  1. More je životno presudan trošak. Alkohol, cigare, izlasci, kafići… mogu da se izbegnu.

  2. Profesor je apsolutno u pravu, ja imam gotovinski kredit do 2027 godine, na svakih 6meseci rata se povećava iako imam plan otplate i ne znam šta da radim. A uzela sam ga i namenski iskoristila. Svima lepo jer sam sredila stambeni prostor, a ja lupam glavu. Nisam pametna šta činiti, vreme će pokazati svoje.

  3. Još je mnogima dobro kad ne mogu da se odreknu odlaska na posao automobilom. Gorivo nikad skuplje, gužve nikad veće.
    Narod Srbije ponavlja iste greške drugih balkanskih naroda u vezi kredita. Ništa nije naučio na tuđim greškama, iz primera Hrvatske, gde je narod isto tako uzimao kredite par godina ranije. Automobili, stanovi, keš krediti.

  4. Profesor je apsolutno u pravu. Ljudska psiha je čudo. Naš narod voli da se pokaže, ako se ne vidi isto je kao i da se nema. Ulazi se u nepotrebne rizike. Novac će svakako biti skuplji u budućnosti.

  5. Kredit nikad nije dobra stvar,nekad su se lihvari kažnjavali,danas imate po zakonu banku,oderu vas očas posla,ali za velike stvari sirotinja ne može bez kredita

  6. Ja ne verujem kakve gluposti čitam. Prosto je sistem takav da moraš uzeti kredit da bi kupio nekretninu. Nisu nam svima tate i mame ostavili. Kredit je normalna stvar. Mešetarenje ovo i lagarija.. da mora ovako to je smesno.

  7. Zapadna ekonomija se razvija pomoću investicionih kredita. Da su čekali da „skupe pa da kupe“ tapkali bi u mestu. Šta će nam ekonomska nauka, ako ćemo raditi po principu „skupi pa kupi“. Taj princip je poznavala i moja pokojna baba, bez dana škole. Slažem se da treba biti oprezan, voditi računa za šta, kako i koliko se zadužujemo, ali kada bi svet funkcionisao po ovom profesorovom radikalnom modelu, razvoj bi se zaustavio.

  8. Imam relativno dobru platu i ništa više. Ni tetku, ni nasledstvo ni roditelje koji su mi nešto ostavili. Da nije bilo kredita ništa ne bih imala. Ovako i stan i auto od kredita. Znači ne srljati, ne zaduživati se više od života, nije kredit bauk, samo napred ali pametno. Da sam razmišljala kao profesor ništa ne bih imala.

  9. 1. Nije svako nasledio, inflacija je tolika, da nikada skupiti neces budes li placao kiriju jer kirija je uvek tolika koliko i kamata na pocetku, a kamata kasnije pada jer pada glavnica. Dakle skupi pa kupi je prica za one koji imaju u cemu da zive, pa onda besplatno izdajuci stan samom sebi stede brze, iliti sto bi rekao komentator pre mene, to je i moja baba znala
    2. Ko kupi nekretninu u vreme skupog zaduzivanja, on kupi jeftinije, a posle lako moze promeniti kreditne uslove (i/ili kreditora) ako se kreditni uslovi poprave, a dug mu ostaje mnogo manji nego u obrnutom slucaju

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.