EPS zagađuje šest puta više nego što je dozvoljeno

Novi podaci pokazuju tek blago smanjenje emisije štetnih materija iz termoelektrana

Ostavite komentar


  1. Nisu samo zagađivači nego i najveći pljačkaši i najveća grupacija organizovang krimiala, jer toj bandi ni Vučić ni MMF ne mogu ništa.
    Posle ekonomskog podrivanja zemlje kada ne kriminalno rukovodstvo Elektorprivrede Srbije dozvolilo da se poplave rudokopovi, a Vučić Dači I mihajlović da se poplave Obrenovac i podave ljudi, niko nije uhapšen od kriminalaca iz izvršne vlasti a kamoli iz EPSa
    Umsto toga kažnjeni su svi penzioneri zaposleni u javnim preduzećima a najviše nezaposleni koji su trebali da odu u penziju 2015 jer je promenjen zakon i ovi ljudi osuđeni na smrt od gladi i hladnoće, jer kao izvršioci zločina su se prijavili radnici EPSa.
    One koje nisu uspeli da ubiju, sada tuže za na 20-60 puta veće sume novca za navodnu „neovlašćenu potrošnju“
    jer je razbojnicima iz EPSa koji su stavili „titovke“ dozvoljeno da reda ono što su Brozovi zločinci radili posle drugog svetskog rata, tj da otimaju građanima strujomere i proglašavaju ih lopovima.
    NAravno potuljene gnjide iz „pravosuđa“ ne samo da primaju krivične prijave od kriminalaca iz EPSa neg i presuđuju na osvnovu „epsovog proračuna o mogućoj potrošnji“ isto kao što su sudovi i tužilaštva Broza slali sve sumnjiva na Goli otok.

    Građani pogrešno misle da će promenom političara nešto uraditi, jer i dalje ostaje kriminalizovano pravosuđe i tužilaštva koja štite političke prvredne kriminalce koji su preuzeli javna preduzeća.
    Čak i MMF koji je pozajmio 1.4 milijarde evra da uvozimo struju od 2014 posle bankrota,
    nije uspeo da istera nakupljenu razbojničko partokratsku bandu iz EPSa i uemsto da višak bude otpušten oni su samo na plate isplatili ~milijardu dolara od 2015
    jer samo na „taksu za brojilo“ pljačkaju 60 miliona evra godišnje i još 12 miliona evra na opljačano kroz PDV daju Vučiću i Siniši Malom da se hvali da je „dobar priliv“ od PDV jer javna preduzeća pljačkaju građane i izdržavaju kriminalce na vlasti

  2. Pa to je visoki standard, bar tako kaže predsednik. Verovatno bi trebali da živimo u manje stambenih objekata, recimo trosoban objekat za tri porodice.

    1. Moj račun za 160 Kw je 1790,sa popustom od prethodnog meseca.Tako da pustite te botovske priče o jeftinoj struji.Najbolje je da se prikaže maloprodajna cena struje, ali tada bi ta priča o ceni kod nas dobila drugi smisao, tj. daleko smo od najjeftinijih.

  3. A NVO udario ns Mini Hidro Elektrane koje su apsolutno ekološke i štede budžet i osim toga grade se sa potpunim finansiranjem EU. A protiv površinskih kopova i TE koje grade Nemci i Kinezi za njihove potrebe nikome – ništa. Kukamo za kosmetskim lignitom koga ima za „200 godina“ a Nemačka zatvara sve termoelektrane za 30-tak godina.

  4. „EPS zagađuje šest puta više nego što je dozvoljeno“
    A vlast udarila na vlasnike automobila kao najvece zagadjivace i dovela u pitanje opstanak polovine voznog parka drzave Srbije. Sve sama „okultna saconometrija“ raznoraznih „strucnjaka“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.