EPS zanemario modernizaciju postrojenja i reformu uprave

* Pavlović: Kada je reč o reformama u EPS-u, potencira se smanjenje broja zaposlenih i izmena organizacione strukture, a uopšte se ne pominje najvažnija stvar - modernizacija proizvodnih postrojenja
Stručna javnost podržava kritike Fiskalnog saveta na račun Elektroprivrede Srbije

Ostavite komentar


  1. DA. Nista nije uradjeno i sta vise u poslednih nekoliko godina sistem je upropacen.

  2. U EPS u se radi masa bespotrebno stvari. Bitna je samo forma a suština se zanemaruje. EPS može da donese najmanje 250 miliona evra budžetu a da ne zanemari investicije u modernizaciju i bezbednost radnika. Neshvatljivo je da direktor može potpisivati milionske ugovore a ne može da kupi jednu kopati ili birača. Na žalost, tako je

  3. Ovi će da pričaju o korporativizaciji, reformama, reorganizaciji i privatizaciji dok se sistem ne raspadne. Posle „Đerdapa II“ od 1988 godine nije puštena u rad nijedna veća elektrana u Srbiji. To znaći da je EPS prisvojio elektroenergetski sistem izgrađen pre pola veka i sada 30 hiljada zaposlenih, od kojih polovina na fiktivnim radnim mestima, eksploatiše i sistem i građane. Ne ulažu u nove izvore i proširenje propusne moći mreže. Uvođenjem „plave i crvene zone“ i „limitera“ stimulišu građane da manje troše njihovu „robu“ i tako spašavaju preopterećen sistem od raspada.

  4. Nema zime za EPS od kada je Vučić naprimao najbolje stručnjake u elektroprivredu.U Kragujevačkoj Elektrošumadiji glavni ljudi su ili mašinci ili pravnici,a elektroinžinjere koji tu rade godinama su toliko ponizili da je normalnog čoveka sramota kad vidi ovu bruku.Glavna je neka rospija koja je radila u Takovo-osiguranju a studirala je ekonomiju 12 godina,a diplomirala tek kad je došla na vlast.Ta žena ne zna da isprži ni dva jaja na oko a kamoli da vodi firmu,ali kum Radomir nije imao nikog boljeg.E Srbijo jadna li si.

  5. vrlo brzo ce se morati saopstiti istina,zasto se latentno obarala vrednost preduzeca,zbog cega su ikoporirane sve direktive u zakonska akta,zasto smo godinama krili istinu i o konkuretnosti,efikasnosti,i produktivnostipricali a preduzece je sluzilo samo politicki plen,sto danas nrko nesaopsti u kakim uslovima rade epsovi crnci,koliko dugo zive,sta prezivljavaju zimi a sta leti,i krajnje je vreme da se pokazu svi novcani tokovi u zadnjih 12 godina,tada bi mnogo bilo sve jasnije.!!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.