Er Srbija ne može da finansira dugove?

Ostavite komentar


  1. Pa samo su zatrazili odlaganje pla’anja kreditda, zbog posledica korone, pogledajte samo kolike gubitke trpe najvece svetske aviokompanije poput Air Franca, Lufthanse, KLM, pa ih njihove vlade pomazu i spasavaju javnim novcem, a ova pandemija je pokazala koliko nam je Er Srbija znacajna, ko je besplatno vracao nase ljude iz inostranstva i ko je dnosio medicinsku opremu iz inostranstva.

    1. Pomenute inostrane kompanije su državne, pa je logično da ih države pomažu kada je teško, ali i ubiru prihod kada dobro ide. Er Srbija je „naša“ kada su dugovi u pitanju, i arapska kada su prihodi u pitanju.

      1. Najveci problem je taj sto su Arapi ove kredite racunali u ovih 49% vlasnistva.
        A kako je Air Serbia svake godine realno bila u minusu, svi gradjani Srbije su placali Arapski % u kompaniji.
        Ps: Srbija je jedna od retkih drzava koje su besplatno vracale gradjane; vecina zapadnih je naplacivala (CAN do 1800CAD, Ger 900Eur…)

  2. Ma to će da reši Prvorođeni sa njegovim polubratom šeikom Bin Zajedom. Oni su ovo i zakuvali.

  3. Ako propadne,nece moci vucko da sedne u avion i donese iz steka sta nam „treba“.Zato novi kredit sa kamatom6-7% normalno se krediti uzimaju sa2%(bez ugradnje“

    1. Cak kod „Arapskog brata“ koji je i predsednik bankarskog sistema UAE je bilo i od 0,5 sa max 2% za kapitalne investicije, znaci da su razliku malkice podelili?

  4. Pa sto drzava bije dala pare nego kredit sa kamatom ogromnom!!Zato smo u blatu di vrata.

  5. Sve nacionalne (drzavne) avio-kompanije lose posluju. Skupo kostaju i cesto bankrotiraju. Mi smo mala i siromasna zemlja, treba iskoristiti ovu situaciju i osloboditi se ovog tereta. Beograd je na interesantnom mestu za avio saobracaj i njegov aerodrom ce donositi veliki profit od kompanija koje ga budu koristile. A najvaznije, Srbima ce let low-cost kompanijama biti znatno jevtiniji od leta na AIR SEBIA.

  6. i stigao je zvucni odgovor u vidu „pucketanja“ , koliko im puca k…c za AS. bitno da su uvalili lovu, zvanicna kamata bila od 0,5 do max 2%, a kako su podelili razliku, nikada necemo saznati

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.