Er Srbija: Ne transformišemo se u lou kost 1

Er Srbija je danas demantovala da će se transformisati u lou kost kompaniju.

“Er Srbija se ne transformiše u lou kost kompaniju. Er Srbija sleće i nastaviće da sleće na glavne svetske aerodrome kao što su JFK u NJujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge. Lou kost kompanije uglavnom sleću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže. Er Srbija ima vrhunski Premium salon na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju. Er Srbija ima sopstveni program za česte putnike (frequent flyer program) Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja. Lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa. Na kraju, lou kost kompanije lete „od tačke A do tačke B“ (point-to-point), dok kod Er Srbije možete da kupite karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera. Dakle, Er Srbija ne može nikako da se transformiše u lou kost kompaniju”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi tvrdnje koje su se danas pojavile u nekoliko beogradskih medija u vezi sa navodnom transformacijom u potpunosti su iskonstruisane i netačne.

“Ono što je tačno jeste da se u Er Srbiji dešava niz promena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje, veće uštede i povećanje profitabilnosti u jednoj veoma konkurentnoj industriji sa mnogo izazova. To nije nešto što se dešava samo u Er Srbiji, već se sa tim suočavaju sve svetske avio-kompanije. Pravila igre se menjaju, uspešniji će biti oni koji se najbolje prilagode novim pravilima. Mere racionalizacije doprineće boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju. Navedene mere neće ni na koji način uticati na redovno obavljanje poslovnih aktivnosti, niti će uticati na kvalitet usluge koja se pruža gostima”, zaključuje se u saopštenju.

Brnabić: Ne mešam se u rad ER Srbije

Nemam nikakvu bojazan za „Er Srbiju“ i ne bih se mešala u eventualnu odluku njenog
menadžmenta da otpusti 30 radnika, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić i istakla da je najvažnije da ta kompanija posluje pozitvno i po tržišnim uslovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari