Firma “Makaron“ iz Turske otvara pogon u Pirotu

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić najavljuje

Ostavite komentar


  1. Makaron otvara Sarlah, da pravi robne marke kao što su “La Kosta“ i “Mon Kler“.
    Kolicina nepismenosti u jednoj recenici je enormna.
    Robne marke: “La Kosta“ i “Mon Kler“, NE POSTOJE, posebno ne napisane ODVOJENO!
    Postoje: Lacoste i Moncler.

    1. Naprotiv, baš je napisano kako treba. Tako se piše na srpskom jeziku, a ovako kao što ste vi napisali se piše na engleskom i francuskom. Kao što se, na primer, kod nas ne piše Mc Donalds već Mek Donalds, zatim Njujork, a ne New York i tako dalje. To su neka od osnovnih pravila srpskog jezika.

      1. …nije poenta uvek ostati u pravu, ne treba se ni posipati pepelom kada pogrešimo, ljudski je, ali tonuti dublje u objašnjenja koja baš i nemaju veze sa vezom, iritira one koji su navikli da ćute, poraženi i ućutkani ovim drugima koji su bučni, samouvereni i ponosni, čak i kad debelo greše.
        Nemoj La Kosta matere ti, je čuveni vic, ali to je vic, a ne objavljena vest. Kosta ne postoji u nazivu ovog brenda. Postoji Lakost, ako ćete ga po Vuku. Hvala unapred na tome što nećete dalje objašnjavati kako ste u pravu, time što ćete navoditi Njujork ili Mek Donalds koji uopšte nisu sporni, dok vaš La Kosta jeste sporan. Pozdrav svim ljudima dobre volje, koji znaju da kad ispadneš glup, ne treba se pravdati i dokazivati nedokazivo, nego npr. napraviti šalu na svoj račun i ići dalje utabanim stazama svog (ne)samopouzdanja:)

  2. Zatvorili su fabriku u kojoj je radilo 4000 zena,a sada se hvale nekim pogonom koji ce zaposliti 200 zena.Zaista impresivno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.