Fiskalni savet: Er Srbiju restrukturirati

Ostavite komentar


  1. Zasto onda nisu Jat Airways restrukturirali nego ga poklonili Etihadu? Vidimo rezultate te fantasticne saradnje svake godine kad se pokrivaju gubici iz Budzeta. koliko je Etihad ulozio novca, cik da neko objavi?

    1. Pa 2013. su govorili da je restrukturiranje nemoguće, već samo strateško partnerstvo. I šta smo dobili? Još većeg gubitaša. I sad otpuštaju ljude sa najmanjim platama, dok ostavljaju one sa 10-20 puta većim, a upravo oni su upropastili kompaniju…

    2. Vučić je najavio da će „ugovorom veka“ između Etihada i „ErSrbije“ Etihad investirati 100 miliona evra, ali umesto toga Etihad je preko direktora dao 32 miliona evra kredita, što znači nije uložio ni „žutu banku“. JAT dug koji je uvećan za „osnivanje“ ErSrbije i „socijalni program“ je unet u javni dug koji je bio ~240 miliona evra 2013 a sada Mali tvrdi da je bio ~400 miliona evra da bi ErSrbija mogla da se preda Etihadu na „upravljanje“ bez gubitaka, što su naravno arapi odmah preuzeli zajedno sa svim slotovoma JATa na destinacijama na kojima Etihad nije mogao da leti po „sporazumu o otvorenom nebu“ nego je ErSrbija bila „trojanski konj“ povezujući Etihadove letove i puneći Etihadove avione a praveći sebi gubitak, koji je „nadoknađivan“ kreditima Etihada i od pljčake građana Srbije kroz budžet.
      Sve je to poznato „ekonomistima sa imenom“ ali niko od njih se ne usuđuje da optuži „ugovarače“ Vučića, Sinišu Malog i Dinkića za ekonomsko podrivanje zemlje.

  2. da se ja pitam da bih im jos jedan kredit od 500 miliona dolara , cisto da ubrzam bankrot ovog rezima

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.