Investicioni fond KD Ekskluziv počeće u Srbiji da posluje do kraja ove godine, najavili su juče predstavnici tog fonda. KD Ekskluziv je osnovan početkom decembra, a upis investicionih jedinica tog fonda traje do 20. decembra. To je otvoreni investicioni fond koji će najmanje 75 odsto imovine ulagati u akcije.

Investicioni fond KD Ekskluziv počeće u Srbiji da posluje do kraja ove godine, najavili su juče predstavnici tog fonda. KD Ekskluziv je osnovan početkom decembra, a upis investicionih jedinica tog fonda traje do 20. decembra. To je otvoreni investicioni fond koji će najmanje 75 odsto imovine ulagati u akcije. Ulagači u fond plaćaju naknadu u vrednosti od tri odsto jednokratne uplate, izlazna naknada je jedan odsto, a provizija fonda 2,5 odsto godišnje vrednosti imovine fonda. Portfolio menadžer KD Ekskluziva Aleksandar Antonijević rekao je na konferenciji za novinare da će fond ulagati u akcije najkvalitetnijih i najvećih kompanija u regionu. „Srbija je perspektivno tržište za razvoj industrije investicionih fondova“, ocenio je direktor KD Grupe Matjaž Gantar i dodao da KD Grupa trenutno ima 26 investicionih fondova u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, upravlja imovinom od jedne milijarde evra i zapošljava 1.800 ljudi.
Direktor KD Investmentsa Dušan Lahe je najavio da će u Srbiji početkom iduće godine biti osnovan drugi fond tog društva, a planovi grupacije su da za oko dve godione osnuje i osiguravajuću kompaniju koja će se baviti osiguranjem života. U Srbiji sada posluju četiri investiciona fonda, a najavljeno je da će do kraja godine početi da investira i Ilirika jugoistočna Evropa (JIE).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari