Gorivo pojeftinilo 12 dinara

Ostavite komentar


  1. Jedino sto je bitno je da je cena dizela u evropi pala na 1e i manje a kod nas sa najmanjim primanjima deru narod i kompanije i vlast preko akciza i poreza, cak i u vanrednom stanju.

    1. , a benzin BMB 95 je jeftiniji za oko 7,5 dinara po litru, odnosno cena je sa pala sa 164 na 152 dinara po litru.

      Odlično sročeno! Ispravite ovo, ne blamirajte se

      1. A u RS benzin 105 din 1 litar . I sad ova nasa vlast se hvali punim budzetom a odrase nam kozu sa akcizama i jos pomazu RS . I sada daju nam 100 e pa zar nije pametnije smanjiti akcize i pdv na sve proizvode i tako bi nam se bilje pomoglo nego ovako,potrosucemo za par dana ovi ima da nam podignu akzize i uvesce jos nove da bi mogli da vrate dugove.

  2. Licemerno govoriti o ceni benzina i dizel goriva,kad je cena energenata kod nas daleko najskuplji u regionu,dok nase plate…

  3. Cena sirove nafte je 70% niza od one na kraju 2019, cena goriva u Srbiji smanjena za 7%, gde ide razlika?

  4. Cena goriva se uvek računala kao:1 barel u dolarima je litar benzina u dinarima.Na to idu akciza i PDV.Znači realna cena je 30 dinara,plus akciza od 58 dinara(u vreme prokletih žutih je bila 30 dinara), plus PDV.Znači 120 za evro dizel,a samo kod nas je dizel skuplji od benzina.Ali zahvaljućoj nikada vidjenjoj borbi našeg precednika za dobrobit stanovništva,poljoprivrednika,prevoznika…imamo to gorivo po 150 dinara,jer mi ne znamo šta je dobro za nas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.