Gradonačelnik Leskovca obećao da će Džinsi vratiti novac koji duguje i državi i radnicima, ko nađe drugi posao gubi pravo na otpremninu (VIDEO) 1Foto: Screenshot/Jugmedia

Radnici Džinsija, koji su nedavno dobili otkaze, protestovali su danas ispred gradske uprave, nakon čega su primljeni na sastanak sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, gde im je obećano da će im sva dugovanja biti isplaćena i da će što pre biti dovedeni novi investitori.

Na protestu ispred Kancelarije gradonačelnika Leskovca okupilo se oko 150 radnika, koji su blokirali raskrsnicu, nakon čega su pozvani na sastanak sa gradonačelnikom.

Prvo je pozvan deo radnika, a zatim i svi, ali bez prisustva novinarskih ekipa.

Nakon sastanka, jedan od radnika Džinsija Stefan Jovanović rekao je novinarima da je predlog gradonačelinika Leskovca su da se što pre dovedu novi investitori i da je on, takođe, obećao da niko od radnika neće ostati oštećen.

On je objasnio da će kompanija Džinsi ipak da ide u stačaj, a ne u likvidaciju, što znači da radnici sada neće tražiti novi posao jer se čeka rešenje.

„Ukoliko prihvate drugi posao, onda gube prava, a trenutno imaju pravo na otpremninu“, naveo je Jovanović.

Kako je dodao, kome od radnika je hitno može da pređe u drugu fabriku, ali gubi prava da naplati dugovanja.

Cvetanović je na sastanku potvrdio da radnici Džinsija imaju pravo na otpremnine i da će Džinsi vratiti novac koji duguje i državi i radnicima, objasnio je Jovanović.

Podsećamo, bez posla ostalo je oko 700 radnika koji su o tome obavešteni SMS porukom.

Nakon toga, niko iz uprave fabrike, kao i niko od lokalnih zvaničnika nije se obratio radnicima.

Oni su pokušali da privuku pažnju nadležnih protestom ispred fabrike, a kada to nije upalilo, zakazli su protest ispred Kabineta gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Međutim, Cvetanović se nije obazirao na to, već je pozvao radnike da odu na razgovor za posao sa novim poslodavcem.

Gradonačelnik Leskovca rekao je odmah nakon otkaza radnicima da je italijanska kompanija „Aunde“ zainteresovana da preuzme deo radnika.

Takođe, on je kao potencijalne nove poslodavce naveo i kompanije „Autostop“ i „Jura“.

Što se i obistinilo, jer je iz uprave Džinsija, ponovo SMS porukom poručeno građanima da mogu da odu na razgovor za posao u „Juru“.

Takođe, kako prenosi Jugmedia, juče je iz firme „Aunde“ rečeno da ta kompanija može najdalje za mesec dana da pokrene proizvodnju u fabrici koju je koristio „Džinsi“, a reč je o renoviranoj fabrici u vlasništvu grada Leskovca.

Radnici su ranije rekli da ne žele da ih prebacuju u fabrike u koje su, kako su naveli, i sami mogli da se zaposle ranije.

„Mi nismo zadovoljni onim što oni nama sada nude i to nije rešenje. Oni samo gledaju da nas otkače. Mi u te druge firme koje nude možemo uvek kao pojedinci da se zaposlimo“, rekao je jedan od otpuštenih radnika ranije za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari