Gradski menadžer Beograda nema informacije o rekonstrukciji bazena Tašmajdan 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković kazao je danas da nema informacije o najavljenoj novoj rekonstrukciji bazena „Tašmajdan“, koja je, inače, rađena pre tri godine.

Čučković je za RTS, upitan o tome, kazao da ne stiže da se bavi tim projektom i da će, kako je kazao, nadležni obavesti javnost o tome.

„Nemam informaciju o tome, ono što znam jeste da smo (grad) opredelili sredstva za izgradnju bazena u Barajevu i da je nama bitno da sve opštine dobiju olimpijski bazen“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, namera grada, koji je obezbedio besplatno korišćenje bazena, prvi put ovoga leta, je da omogući da bazene koriste i oni Beograđani na opštinama gde ne postoje.

Na opasku novinarke:“Vi o Barajevu a ja Vas pitam o Tašmajdanu“, Čučković je odgovorio da „stvarno ne zna“.

Upitan kako može da ne zna, kada se drugi put opredeljuje velika sredstva za rekonstrukciju nečega što je nedavno rekonstrisano, on je odgovorio da za „apsolutno sve projekte“ koje prati može „da u dinar“ da sve informacije.

Više opozicionih stranaka je kritikovalo najavu nove rekonstrukcije Tašmajdana, zbog, kako su pisali mediji, male dubine bazena.

Sportski centar Tašmajdan raspisao je javnu nabavku za rekonstrukciju otvorenog bazena i bazenske tehnike, vrednost radova je 240 miliona dinara, a rok za prijave je do 18. avgusta.

Rekonstrukcija tog otvorenog bazena je završena 2020. a bila je, prema rečima tadašnjeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića najtemeljitija od kako je sagrađen.

Vesić je tada naglasio da je smanjena dubina bazena, ali da to neće uticati na organizaciju takmičenja.

U opisu javne nabavke, sada se, po navdima medija, kao razlog za rekonstrukciju otvorenog bazena navodi da je prilikom prošle smanjena njegova dubina, te da isti ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari