Hrvati štite slaninu, Slovenci kobasice, a Srbi – skoro ništa

Samo tri srpska proizvoda trenutno imaju međunarodnu zaštitu geografskog porekla

Ostavite komentar


  1. Mi kao nebeski narod zasticeni smo svetosavskim zavetom i ovozemaljske stvari nas ne interesuju. Nase ludilo je bezgranicno.

  2. Srbija ima preca posla, razvija rijaliti programe, takmici se u nabavci vakcina, izgradnji “ gondola”, novogodisnjoj rasveti, izgradnji grada “ na vodi” i pre svega u dodvoravanju velikom vodji. Pa ko ce da misli na reputaciju konasicama i ostalim primitivnim djakonijama pored ovakvih reprezentativnih poduhvata. Ta man’te nas, molim vas.

  3. Srbi štite Nemačku svinjogojsko preradjivačku industriju. Mi više ni sebenemožemo da prihranimo od prtooktobarskih promena i vizionara

  4. Vazno je da je Srbija uvela „resertifikaciju“ i da se za sve placa taksa da se CE znak usaglasi sa 3A znakom. Posle nam je uvek neko drugi kriv.

  5. Nije TAČNO!
    I Srbi imaju šta da štite.
    I to RADE najodgovornije i najbolje što mogu.
    To je već nacionalna tradicija jer traje više od 100 godina, a posebno je izražena u poslednjih 30 godina, a još posebnije od kada je sns(stranka nazadnih srba) preuzela apsolutnu vlast.
    Štite licencirano pravo NA LAŽ.

  6. „ko pre devojci njegova devojka“ – sto ce reci nema veze sa kvalitetom (mozgom) – meni to deluje kao prodavanje kratera na mesecu – a vama?

  7. A znate li da caj od lipe, koji je, pored kamilice, bio dominantan kada sam bila mala, trenutno ne moz’ naci? U velikim marketima se povremeno pojavi u filter kesicama i to samo od jednog proizvodjaca. A, s obzirom da smiruje, sada je prekopotreban.

  8. Pa vidim u ubise se prodajuci te “ zasticene proizvode”, po Evropi.
    Sve su to kopije kopija….
    Citava Jugoslavija za svo vreme svog postojanja nije stvorila nijedan globalno poznati brend,.
    I to je citava istina o nama….

  9. Kajmak je kajmak, i ne tupi mi sa geografskim poreklom, ako je dobar = kupovaće se! Stop fašizmu, sloboda narodu!

  10. Srbi sve prodaju I poklanjanjaju. Politicari I njihove porodice se nenormalno bogate rasprodajuci sve u Srbiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.