Hrvatska opet vratila hranu iz Srbije: U keksu pronađen titanijum dioksid, zabranjen u EU zbog moguće genotoksičnosti

Ostavite komentar


  1. A nama uvaljuju otrovne napitke i meso isteklog roka koje je vec proslo kroz njihove akcije pred istek roka.

  2. Kako revnosno proveravaju i testiraju sve sto stigne iz Srbije a svoje proizvode iz jedne zapadne kompanije pustaju u prodaju kao bezbedne iako ljudima sprze jednjak i zeludac.

  3. Ne konzumiram hrvatske proizvode niti one proizvedene u pogonima srpskih firmi u hrvatskom vlasnistvu. Tako bi im svi trebali „zahvaliti“ na „kontroli“ nase robe.

  4. Pa koji je to keks…da ga ne kupujemo…ili naša deca treba da se truju a evropska ne….

  5. Koliko sam pročitao, uglavnom smo mi krivci u skoro 99,5 slučaja izvoza u države EU. Pa se pitam da li smo normalni i šta mi jedemo kad izvozimo lošu hranu.

  6. Nemate informaciju koji je keks u pitanju, te je i tekst suvišan. Pustite nas da se trujemo na miru.

  7. Ovo medjusobno vracanje prehrambenih proizvoda iz Hrvatskoj ili Srbiji sve više liči na sproviodjenje nekakvog inata a u stvari je dobro za potrošače iz obe države. Sve česca kontrola hrane na granicama i uništavanje neispravnih proizvoda, kao i pisanje glasila o tome, zapravo čuva zdravlje sviju nas jer se takve analize hrane ne obavljaju unutar granica i jedne i druge zemlje sto gradjane izlaže ozbiljnim rizicima. Konačno jedan srpsko/hrvatski „inat“ od koga svi imamo koristi.

  8. Zbog cega se u tekstu ne navodi ko je proizvodjac i koji je keks u pitanju? Srbi imaju razvijenu rezistentnost na Titanijum ili sta??? Valjda je u javnom interesu da se zna. Ili zdravlje sprske populacije odavno nije bitno ??? Zabrinjavajuce zaista…

  9. Ako pišete o proizvodima koji su vraćeni i ima ih na našem tržištu navedite o kojim se proizvodima i kojih proizvođača se radi da bismo i mi mogli da se zaštitimo. Ovako se ova vest nema svrhu

  10. Koji je keks u pitanju, zasto ne saopstite naziv i proizvodjaca neko ih na ovaj nacin jos stitite?

  11. Intersatno kako nam 99,99 posto robe vrati nas dragi sused Hrvatska.

  12. Ako nece da jedu I da budu jaki kao Titan, onda neka posalju nazad u Srbiju mi sve jedemo sto nam uvale i nije nam nista.

  13. Ljudi moji, ko zna šta jedemo mi i naša deca, ovo je katastrofa od države, ovo nigde na svetu nema !!!

  14. Nasa deca su otporna na sve otrove tako da nije bitno koji je to keks toksican kao i druga hrana koju nam redovno vracaju. A tek sta mi sve uvozimo od hrane iz Albanije i okruzenja i kakvu kontrolu vrsimo mogu samo da zamislim.

  15. Dragana, 08. novembra 2023. u 11.22
    To ti uvaljuju, ne Hrvatska, već domaći uvoznici, koji kupuju đubre na sve četiri strane sveta i tebi/nama „uvaljuju“.
    O uništavanju naše životne sredine, koja nije moguća bez domaćih bandita, neki drugi put.

  16. Ognjen, 08. novembra 2023. u 11.26
    Da li si svestan da je ovdašnja prehrambena industrija u vlasništvu hrvatskih kompanija?
    Nisi?
    Pa raspitaj se …

  17. To je medjunarodna kompanija na teritoriji Srbije sa zaposlenim srpskim drzavljanima pravi naslov bi bio toj kompaniji je vracena roba zbog toksicnosti a ne Srbiji.

  18. A Kako bi bilo da napisete o Kom keksu se radi I ime proizvodjaca? Bez toga sta ce nam ova vest.

  19. Ja u to verujem. Kazite nam koji keks,jer ce nas “ nasi“ pre otrovati nego bilo ko.

  20. Objavite koji je to keks i ko ga proizvodi! Skrivanjem podataka saucestvujte u trovanju ljudi.

  21. Ne jedem nista proizvedeno ni u hrvatskoj ni u srbije pa nek se oni natezu sta jes a sta nije.

  22. Provereno,
    Sebin i Srbija neće u tu Vsšu EU ….
    Mi jedemo samo zdravo, ostalo šaljemo Vama i toj EU …..

  23. Koji keks?
    Lepo sto od komšija saznajemo sta ne treba da jedemo! Svaka čast što nas državne institucije „stite“ od ovakvih informacija. Toliko o tome koliko brinu za zdravlje svog naroda!

  24. Који кекс? Опет скривање података па ће све оно што није за ЕУ појести Срби за дупло већу цену од извозне. Докле ће „домаће“ (ако уопште још има нешто што није продато странцима) фирме да трују домаћи народ?

  25. Nije problem vratiti robu iz Srbije ali jeste sa zapada,sad uzivajte u mineralnoj ekoloski ispravnoj vodi iz Austrije ili ko zna odakle!?

  26. Šta znamo šta sve jedemo kad skoro niko ne kontroliše. Zanimame gde bude ta silna vraćena roba?

  27. Toše:
    „…da se bar mogu zaljubiti, u malu seljanku-na nekom proplanku-gore u svemiru-tako da „DOLJE“ ne vidim…“
    …da zna da peče „bakin kolač“ i „pravi“ šape sa orasima…i opet Toše:
    „…al’ toga nema i ne postoji…“

  28. TO ŠTO SE NE NAVODI KOJI KEKS I KOJI PROIZVOĐAČ,najbolji je dokaz da je to ISTINA.
    I nema šta da se mi ljutimo na druge, već na sebe što proizvodimo i jedemo otrovnu hranu!
    Al’, to smo mi: uvek su drugi krivi i uvek su svi protiv nas….

  29. Podmetačina na političkoj i ekonomskoj osnovi. Zapadni savetnici ih dobro savetuju. Ja sam teoretičar zavere koji ne pokušava da dokaže da još nije pogrešio.

  30. Па да ли производимо храну, или пласирамо отрове кроз намирнице, било пољопривредне или индустријске.
    Са и себи сејемо смрт.
    А зашто се све то не испита, па тек се да да се шаље у продаји.
    Ово је немогуће, све затровани и отровно!

  31. Plazma, Jafa i onaj drugi istog proizvođaca! Samo ta tri možete maći na njihovim rafovima onaj koji ima E 171 ne kupujete,piše u sastavu

  32. Plazma promenila ukus, čitam, pa zašto menjati nešto što već ima dobru prodju i što se smatra medju retko dobrim proizvodom.Tako idemo redom proizvodi sve lošiji i otrovniji.Nema kontrole ni inspekcije.Što se mene tiče svaku proizvodjač snosi krivicu za svoj proizvod a doći će i to vreme, kazni i smenjivanja..

  33. Dragi svi, nije niko iz drugih država kriv što ne žele da truju svoje stanovništvo, niti su oni krivi što naša vlast nas ipak truje. A svi koji želite da znate koji je keks u pitanju na pogrešnom ste mestu. Idite u prodavnicu i pogledajte sastav hrane koju kupujete. Ako u sastavu hrane pronađete sastojke koji počinju sa “E”, e pa to nije dobro. Smanjite kupovanje toga. Ima dosta proizvoda koje možda ne izvozimo u EU, pa se ne priča o njima u negativnom kontekstu, ali se nalaze u vašoj prodavnici i svakoga dana hranite sabe i porodicu sa tim. Tako da ako država ne brine o vama (nama) možete malo vi sami da obratite pažnju i brinete sami o sebi.

  34. Vikendom napraviti bakin kolac i vanilice i ne treba nam ni nas ni njihov keks a deca srecna

  35. Докле ће овај народ да слуша ове политичке глупости?кад ће народ да узме ствар у своје руке

  36. Vi iz Danasa bas volite Srbiju, jel da? Cemu falš info? Keks nije domaćeg proizvodača, već je fabrika smeštena u Srbiji, tamo rade Srbi i prave po recrpturi EU vlasnika. Čisto da vam rešim to, da ne bijete glavu. Titanijum dioksid je izazvao ukupno 0 obolhenja u Srbiji, dok su glupost i laž izazvali mnogo vise posledica.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.