Šestorica invalidnih radnika kragujevačkog preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija DES“ zamrzlo je juče dvonedeljni štrajk glađu, da bi potom, sa većinom ostalih zaposlenih nastavili još 27. marta započetu obustavu rada, koja će, poručuju iz fabričkog Sindikata, trajati do isplate 12 zaostalih zarada i smene direktora firme Milana Miladinovića.


Štrajk glađu u „Šumadiji DES“ zamrznut je pošto je juče iz Ministarstva rada, socijalne politike i zapošljavanja napokon stigao dokument kojim se potvrđuje 15. maja postignuti dogovor nadležnih u tom ministarstvu sa sindikalnom delegacijom kragujevačkog preduzeća.

– Stigao nam je dokument kojim se potvrđuje da je pokrenut postupak izbora predsednika i članova nove skupštine preduzeća, kao i da je prihvaćen zahtev da se našim invalidnim radnicima isplati šest zaostalih subvencija, koje su deo njihovih mesečnih zarada. Ministarstvo nas je, nadalje, obavestilo i da je pokrenuta izrada socijalnog programa za dvadesetak naših prekobrojnih radnika koji su pri kraju radnog veka, i kojima će, prema ranije postignutom dogovoru, biti ponuđen državni dokup do pet godina straža, uz odgovarajuće otpremnine i redovne mesečne prinadležnosti do sticanja jednog od uslova za penzionisanje – kaže za naš list predsednica Sindikata invalidnih radnika u „Šumadiji DES“ Milka Milovanović, koja je i socijalna radnica u toj firmi. Ona dodaje i da radnici ne odustaju od zahteva da se smeni sadašnji direktor i izabere novi koji će moći da obezbedi proizvodnju u firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari