Popust od 5.000 dinara za najmanje pet dana godišnjeg odmora u Srbiji domaćim turistima ovog leta i jeseni ponudiće 321 ugostiteljski objekat, među kojima su i hoteli Grand i Konaci na Kopaoniku, Mona na Zlatiboru, ali i hotel Moravica u Sremskoj Mitrovici, koji se nalazi u vlasništvu i sklopu Kazneno-popravnog zavoda u ovom gradu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Svi koji su isplanirali letovanje u Srbiji od ponedeljka pa do 15. jula mogu da rezervišu aranžman na jednoj od 321 adrese hotelijera, ugostitelja i prevoznika koji su se prijavili za učešće u akciji države kojom se promoviše domaći turizam.

Veliki broj banja i specijalnih bolnica za rehabilitaciju je na spisku, koji može da se nađe na sajtu Ministarstva trgovine i turizma, između ostalih, Banja Junaković u Apatinu, Prolom, Gornja Trepča, Brestovačka banja, ali i Vranjska, Gamzigradska, Banja Kanjiža, Ribarska i Sijarinska banja.

Hotel Falkenštajner na Staroj planini takođe nudi popust za one sa vaučerima, ali i još 15 seoskih domaćinstava. Najbrojniju ponudu imaju najatraktivnije domaće turističke destinacije Zlatibor, Sokobanja, Kopaonik i Vrnjačka Banja. Na Kopaoniku osim MK Mauntin rizorta popust nude i hoteli Srebrna lisica, Ozon, Junior, kao i Jatovi apartmani, dok je najbrojnija ponuda na Zlatiboru, gde su se osim Mone, u akciju promovisanja domaćeg turizma uključila još 24 ugostitelja, hoteli Palisad, Dijamant i President, kao i apartmansko naselje Kraljevi konaci, specijalna bolnica Zlatibor. U Vrnjačkoj Banji popuste nude hoteli Breza, Fontana, Aleksandar, Danica, garni hotel Kralj, ali i vila Splendor i Vila lux. Skromnu ponudu Vojvodine, koju čine nekoliko banja i lečilišta, upotpunjuje nekolicina hotela i salaša na Paliću, kao i hoteli u Somboru, Adi, Subotici.

Kompletan spisak je na sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs), a građani koji žele da dobiju vaučere, najpre moraju da rezervišu smeštaj u objektu koji se nalazi na ovoj listi. Prijave mogu da podnesu na šalterima pošte, a vaučere će kada budu štampani dobiti na kućnu adresu. Moći će da ih iskoriste u periodu od 1. avgusta do 20. novembra. Kako je ranije najavljeno iz Ministarstva za te namene iz budžeta biće izdvojeno pet miliona dinara. Podsetimo, da za vaučere mogu da se prijave penzioneri, nezaposleni i zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari