Prvi šoping mol izraelske kompanije Plaza centar u Srbiji i na Balkanu, biće svečano otvoren 21. februara naredne godine u Kragujevcu, najavio je juče generalni direktor Plaze za Srbiju Sagiv Meger.


Tokom jučerašnjeg „Otvorenog dana“ na gradilištu u centru Šumadije, kome je prisustvovao veliki broj gostiju i zvanica, među kojima je bio i ambasador Izraela u Srbiji Josif Levi, Meger je ponovio da će se taj objekat prostirati na 65.000 kvadratnih metara, te da će 22.000 „kvadrata“ biti prodajni prostor, u kojem će, pored supermarketa, biti locirano još 110 prodavnica i butika sa najpoznatijim svetskim i domaćim brendovima.

Multifunkcionalni objekat Plaze u Kragujevcu imaće i veliki fantazi park, kao i šest bioskopa, sa ukupno 1.200 mesta, u kojima će, pored filmova, uz pomoć najsavremenije telekomunikacione i informatičke tehnologije, moći da se prate i direktni prenosi iz Metropoliten opere u Njujorku, Boljšog teatra u Moskvi ali i druga kulturna zbivanja iz svetskih metropola. U izgradnju i opremanje biće investirano oko 50 miliona evra, a posao će dobiti oko 400 Kragujevčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari