Investicije u Crnoj Travi da bi se sprečilo iseljavanje mladih 1Foto: Pixabay/Nattanan Kanchanaprat

Zamenik predsednika opštine Crna Trava Sveta Tošić najavio je da će u toj opštini, kako bi se sprečilo dalje iseljavanje, biti izgrađena stambena zgrada sa 15 stanova namenjenih mladim bračnim parovima sa decom.

U tu svrhu Vlada Srbije uložiće 20 miliona dinara, a opština Crna Trava deset, a njima će, prema rečima Tošića, biti obezbeđen i posao.

Ovo je najmanja opština ne samo u Jablaničkom okrugu, već i u Srbiji, a uz to i sa najmanjm natalitetom, jer se godišnje prosečno rodi samo petoro dece. Verujemo da će jednom racionalnom populacionom politikom i naseljavanjem mladih doći do znatnog oživljavanja Crne Trava, istakao je on.

Za novu pijacu u Crnoj Travi Ministarstvo trgovine i turizma namenilo je šest miliona dinara.

Pored ove investicije veoma je važna i ona koja se odnosi na renoviranje biblioteke uz pomoć, za šta smo od Ministarstva kulture dobili pet miliona dinara, objasnio je Tošić i dodao da su, zahvaljujući donaciji japanske Vlade, dobili mašinu za zimsko održavanje planinskih puteva u vrednosti od 75.000 evra.

Lokalna samouprava je kupila i autobus za prevoz putnika u šta je uloženo 11 miliona dinara, završen je Parohijski dom, čiji su radovi koštali 7,5 miliona dinara, a u selu Kalna je uloženo 800.000 dinara u adaptiranje muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari