Ivanišević: Vojvodina je danas centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u celom regionu 1Nenad Ivanišević, foto: Natalija Jakovljević

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je danas povodom posete Poslovnom inkubatoru u Subotici da je Vojvodina danas centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u celom regionu, ne samo u Srbiji.

On je rekao da su biznis inkubatori ti čuveni startapovi koje gledamo na televiziji i divimo se nečemu što je u inostranstvu, iako mi to sve imamo i u Srbiji.

„Pokrajinska vlada, preko posebnih programa razvoja, pomaže rad poslovnih inkubatora koji su pokrajinske institucije. Današnja poseta ima za cilj da u Subotici napravimo jedno jedinstvo Poslovnog inkubatora, Ekonomskog fakulteta u Subotici i Slobodne zone“, naveo je Ivanišević.

Dodao je da je ideja da se na Ekonomskom fakultetu razviju posebni programi, kraće i brže obuke u IT sektoru za lica koja su fakultetski obrazovana, prema potrebama tržišta rada koja svakako mogu svoja mesta zaposlenja naći i u Poslovnom inkubatoru.

Ivanišević: Vojvodina je danas centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u celom regionu 2
Srđan Ivanović, foto: Natalija Jakovljević

„Želimo da što veći iznos novca izdvojimo za osnivanje preduzeća, za samozapošljavanje i razvijanje preduzetničkog duha, jer je samo taj duh ono što nas čini izuzetnim danas na tržištu“, smatra Ivanišević.

Poslovni inkubator u Subotici postoji od 2006. godine i danas ima popunjeni kapacitet, ukupno 11 stanovnika, rekao je direktor inkubatora, Srđan Ivanović.

„Imamo razne profile: proizvodnju, štamparije, IT. To su uglavnom firme koje nisu starije od dve godine. Nama je najbitnije da se našim stanarima, koji su tek osnovali firme, pomogne u vidu subvencija i dotacija, i da u svom poslu dalje napreduju“, naveo je Ivanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari