Izgradnja Nacionalnog stadiona usporena, ali cena skočila za čak 290 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Svrha građenja stadiona nije da bi se on ekonomski isplatio narodu već da bi se preko njega vršila propaganda o velikim uspesima SNS-a i njenog predsednika kao i da vlasnici SNS firmi koje će graditi stadion stave što više para u svoje džepove. Čim bude izgrađen, stadion više neće trebati nikom jer će praviti samo gubitke koje će opet plaćati narod lošijim standardom. Naravno, nije loše da je za to sve kriv Dragan Đilas…

  2. Na ponos ali nisam bas siguran na ponos naroda koji sve teze sastavlja kraj sa krajem ali to ovi Nusicijevci ne vide, lektira gospodo „Vlast“ G. Nusica a mozete malo da dodate kao slag na tortu „Stradiju“ Domanovica, mozda vam se posreci da razumete sta su pisci hteli da kazu. Ziveli

  3. pa evidentno je da kod nas (jos od pre 10 godina pa i vise), svaki infrastrukturni projekat (posebno putevi), sluzi za vadjenje novca iz budzeta i ulivanje u privatne racune…
    ovo je zemlja kriminala odavno – shvatimo to vec jednom !

  4. Prvobitna lokacija za Nacionalni stadion je bila iz ulice Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu. Za tu lokaciju je bio FSS, gradski urbanista Folić i UEFA koja prilaže desetak miliona. Vučić je odlučio da bude u Surčinu što je apsolutno nrentabilno. Stadionu su neophodni prateći sadržaji za iznajmljivanje i dobar prevoz. Kroz ulicu Dr Ivan ribar prolazi 17 gradskih linija, a oblaznicom samo dve. I to i Surčina. O troškovima izgradnje železnice i novih kompozicija, da i ne govorimo.

  5. Evo na primer, u Loznici samo što nije gotov fudbalski stadion a u bolnici nemaju laboratoriju za urinokulturu, nemaju magnetnu, nemaju doktore, ali zato ce imati stadion

  6. Meni se sve ovo smuci. Gradi covek stadion bolje da se te pare ulože u poljoprivredu. Nisu njegove pare nego narodne i narodu je potrebnija hrana nego ogroman stadion. Ovaj se ponaša kao da je cela Srbija njegovog dede, tate i njegova svojina. Sigurno računa na rudarske rente Rio Tinto Baksuz

  7. Na kraju će cena biti 2 milijarde evrići.
    A gradiće se do predsednikovog 60 rođendana gde će se isti svečano proslaviti po ceni od 200 miliona evrići.

  8. Hleba i igara. Gori će problemi biti sa Rio Tintom, oni ima za decenije da unište ceo jedan kraj zemlje.

  9. Па неће народу са југа бити значајан стадион.
    Југу Србије треба инфраструктуре, како би и то што је остало у руралним местима могло нормално да живи, колико је могуће у оваквим условима.
    Јер ако се не побољшају услови, кроз 10 година југ ће се испразнити у великом проценту.
    То ће нашим становницима са крајњег југа још више подстаћи да се три да се део Јужне Србије припоји Косову односно Албанији.
    Живот на југу је јако тежак, са старачким сеоским живљем.
    Ако се побољша инфраструктура, државни маркети, вода и амбуланте, мале поште и апотеке могу задржати народ и продужити живот села.
    Ако села одумру, неће опстати ни градови ни варошице.
    То би био национална инвестиција, која би задржала наш народ а и очувала своју територију.

  10. „za važne političke događaje“ znači to je! Priprema se godišnji SLET za Vučića i to na njegov rođendan! Da li će mlade članice SNS i štafetu predavati?

  11. Takvu bahatost kao kod nas mislim da nema svet ! Umesto u male firme ,u mlade i inovacije nama treba Stadion! Ja mislim da se ovako nesto ne moze na zemljinoj kugli desitiiii!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.