Jeremić i Ferguson: Gašenje ekonomije će imati razornije posledice od virusa

Ostavite komentar


  1. Nisu ni svesni koliko ce ova situacija sa pandemijom uticati na ekonomiju, ko ce sada da kupuje stan, auto, namestaj…. kada mu plata nije zagarantovana, kada moze ostati bez posla, sada se gleda kako da se prezivi i kako vratiti dospele obaveze /kredite i sl./. Zamislite uzeli ste kredit od 50.000 e. a desi vam se da ostanete bez posla, treba vracati ratu, platiti rezije i prehraniti porodicu… STRASNO.

  2. Fergi je sve u pravu(subjektivno mišljenje) jedino me čudi da nije pomenuo Tegnela nego je tajvanski model uzeo za poređenje. Jeste Tramp nekopetentan (isto koliko i Vučić) razlika je samo što Tramp izbore nće dobiti a Vučić žuri da ih dobije bez obzira na „žrtve u ljudstvu i materijalu“ i pogubnost po javno zdravlje. To je velika razlika iako je populističko pakovanje isto. Dugoročno gledano, populizam uvek gubi u sudaru sa znanjem, veštinom i iskustvom, tj. kompetencijom.

  3. Komesar Jeremic + ekonomija = pecena prasetina- nula za Srbistan od bivseg predsedika sveta!

  4. Gospodin Ferguson je djelom upravu,tacno je da ce biti posljedica po ekonomiju,sa druge strane previdja,da te mjere ipak nisu donijeli vanzemaljci,cisto sumnjam da velike ekonomije nisu racunale sa tim.Iz toga mozemo zakljuciti da ce trziste biti uzdrmano,ali ce se polako vracati u normalu,ostaje nejasna stvar,sa kojom se potpuno slazem,zbog cega se podigla tolika panika? Ocigledno je da je nekim velikim zemljama i ekonomijama upravo to i trebalo,STRAH! On ce proizvesti mnogo vece posledice po zdravlje ljudi od virusa! Mentalno zdravlje je sada svuda u svijetu okidac broj 1 za sve sto nam se moze dogadjati. Zar iko normalan misli da ce EU i SAD zbog ove zdravstvene krize propasti? Pa sigurno da nece. Sa druge strane sagovornik pout Jeremica potpuno dovodi u sumnju sve sto je navedeno u tekstu. On nije ozbiljan i znamo dok je on bio na vlasti kakvu je razorenu ekonomiju ostavio u Srbiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.