Još jedan poznati svetski brend ide u stečaj 1Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Privatni trgovac na malo Scotch & Soda, sa sedištem u Amsterdamu, podneo je zahtev za stečaj u Holandiji, objavio je list Het Financieele Dagblad, pozivajući se na saopštenje kompanije, prenosi Rojters.

Vlasnici ovog brenda nisu ovo komentarisali, a list piše da se u saopštenju kompanije navode „ozbiljni problemi sa prilivom novca“ koji su počeli tokom pandemije COVID-19 i nastavljeni usred visoke inflacije i smanjenja potrošnje.

Scotch & Soda Global BV distribuira svoju odeću i ima 225 maloprodajnih objekata širom sveta, uključujući 70 franšiznih prodajnih mesta, prema podacima Holandske trgovinske komore.

FD piše da je kompanija ostvarila prodaju od 342,5 miliona evra u dvanaest meseci do 30. maja 2022. godine.

List Fenix piše da je Scotch & Soda osnovana u Amsterdamu 1985. godine. Kompanija se bavi proizvodnjom odeće za muškarce, žene i decu, kao i dodatke i parfeme.

Scotch & Soda trenutno ima 246 vlastitih poslovnica i oko 7.000 trgovina u robnim kućama širom sveta.

Ovaj časopis piše, kako prenosi N1, da je i Peek & Cloppenburg (P&C) sa sedištem u Dizeldorfu početkom marta podneo zahtev za insolventnost, a izazovi kompanije slični su onima kao i kod Scotch & Sode.

Modni lanac Adler je to već učinio, prenosi N1.
Stečajni postupak morao otvoren je 2021, a nakon toga Adler je predstavio novog vlasnika i finansijera, a dve godine kasnije modni lanac poslovanje je stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari