Još nema cenovnika za prinudne upravnike

Komunalna inspekcija počela provere da li su stambene zajednice registrovane i izabrani upravnici zgrada

Ostavite komentar


  1. Zakonodavac kao da je sa druge planete.Pa u zgradi za popravke tesko se prikupi I 5.000 din. a tek kako ce skupiti za minimalan iznos kazne.I pocela se kuca graditi od krova brze bolje izabrani su upravnici iz redova stanara sa velokim obavezama ,a kad se zatrazi neka pomoc niko nije nadlezan. To je zemlja srbija nedorecena…

  2. Kod mene u zgradi u kojoj stanujem, odbornik SNS, direktor jednog javnog gradskog preduzeća, i ko zna kakvih još funkcija ima, i još je sebe odredio za predsednika kućnog saveta i za upravnika. Malo li je. Ali zato klinci redovno dobijaju honorar da mu ubacuju Plazmu u auspuh. Do sada je prso jedno 1.000 evra za popravke. Ako, malo da vrati to što je oteo svima i svakome. Inače je kosovar, koji je kupio 4 stana kod mene u ulazu,. Jadničak siromašni.

    1. Супер! Пошто сам кукавица и не смем да се супроставим председнику кућног савета, ја ћу да подстичем децу да вандализују његова кола. Одавно, овако нешто јадно нисам прочитао.

  3. Zaista ne znam šta da kažem. U zgradi u kojoj živim, u Novom Sadu, ima 10 ulaza, u svakom ulazu ima 15 stanova. Ne poznajem ni sve ljude u „svom“ ulazu, a kamoli u ostalih devet ulaza. Na vratima našeg ulaza prilepljeno je upozorenje o obavezi registracije. stambene zajednice. Koliko znam, u našem ulazu nema ni predsednika kućnog saveta, već je za čišćenje i sitnije popravje angažovana jedna privatna firma Kako sada mi, kao pojedinci, treba da postupimo? Ko je zadužen da sve nas, iz 10 ulaza (150 stanova!) negde okupi, kako bismo registrovali tu stambenu zajednicu i izabrali ili naterali nekoga da bude upravnik? Kada već plaćamo tolike gradske ssužbenike, može li bar jedan od njih da bude zadužen da građanstvu u cirkularnoj formi da uputstvo o načinu sprovođenja zakona? I stvarno, pored visokih cena komunalija, koliko će nas, stanare, po jednoj glavi (odnosno“grbači“) koštati taj upravnik? Isto pitanje važi za slučaj da nam ova gradska vlast, kojoj izgleda očajnički treba novac, razreže onu kaznu.

    1. Novi Sad takodje, solitercina sa 128 stanova. Mi nista ne biramo sve obavlja njih par koji se smenjuju dve decenije. Mora da imaju neki interes kad nikog ne upustaju a oni ne odlaze iz kucnog saveta. Vidite kod nekog ko to obavlja dobro u nekoj zgradi, pitajte ih kako se to vodi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.