Junajted grupa poslata deo ETNO - evropske mreže telekomunikacionih operatora 1Foto: UG

Junajted grupa (United Grupa), vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas da je postala jedna od 13 članica Izvršnog odbora Udruženja evropske mreže telekomunikacionih operatora (ETNO), uz kompanije Dojče telekom, Oranž, Telefonika, BT, Telenor, Telia, TAG i KPN.

Tokom generalne skupštine udruženja evropskih telekomunikacionih operatora u Skoplju, ETNO je definisala strategiju za 2023. godinu i donela nekoliko upravnih odluka.

„Srećni smo što ćemo zajedno sa evropskom institucijom kao što je ETNO raditi na izgradnji boljeg zakonodavnog i regularnog okvira koji će pružiti podsticaj telekomunikacionim kompanijama da investiraju u najsavremeniju infrastrukturu i unapređenje digitalnih usluga za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrednosti u evropskom digitalnom ekosistemu”, izjavila je potpredsednica UG za korporativne poslove Dragica Pilipović Chaffey.

U naredne tri godine Janet Zaharieva, savetnica Upravnog odbora za regulatorna pitanja kompanije Vivakom, predstavljaće UG u Izvršnom odboru udruženja ETNO zajedno sa drugim vodećim telekomunikacionim operatorima u Evropi.

U saopštenju se dodaje da je ETNO glavno strateško udruženje evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža, a njene članice su okosnica digitalnog napretka Evrope.

Članstvom u ETNO, Junajted grupa dobija glas za ključne odluke koje utiču na budućnost sektora telekomunikacija.

U okviru UG u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub, dodaje se u saopštenju. List Danas takođe je u vlasništvu Junajted grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari