Kadrovski galimatijas u Zastava oružju: Smenjeni direktor neće da napusti funkciju 1Zastava oružje Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE JOVO MAMULA

Kadrovska vrteška u Zastavi oružju, koja se pokrenula još krajem 2018. dolaskom Mladena Petkovića iz Krušika za direktora i u okviru koje su smenjeni brojni rukovodioci i stručnjaci – ne zaustavlja se.

Odlukom Petkovića upravo je smenjen direktor razvoja Aleksandar Mladenović koji je krajem 2018. bio uklonjen sa još važnije funkcije izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove, ali je nedugo potom, uz podršku sa strane – „rehabilitovan“, odnosno vraćen u rukovodilačku hijerarhiju.

O značaju nove funkcije svedoči i činjenica da je upravo Mladenović krajem maja prošle godine predstavnicima Ministarstva odbrane predstavio novo Zastavino streljačko naoružanje koje je uvršteno u sistem naoružanja VS.

Osam meseci docnije, Mladenović je ponovo sklonjen sa jedne od vodećih funkcija u Zastavi oružju, što, tvrde naši izvori iz fabrike, generalni direktor ima pravo da uradi.

Razlozi za smenu Mladenovića nisu saopšteni nikome, ni zaposlenima ni njihovim predstavnicima, što je već praksa i kod ostalih smena rukovodilaca u kojima osim Petkovića, učestvuju i Nadzorni odbor, na čelu sa pukovnikom Ivicom Marjanovićem.

Nevolja sa aktuelnim slučajem Miladenovića, saznaje naš list, je to što on ne želi da potpiše rešenje o smeni i da se obratio Ministarstvu odbrane gde je njegov rođak Nenad Miloradović Baća pomoćnik ministra.

Zahvaljujući toj srodničkoj vezi, Miladinović je svojevremeno bio viđen i kao generalni direktor Zastave oružja.

Tu funkciju nije dobio nakon zvanične informacije da je ranije bio privođen zbog sumnje na porodično nasilje i napad na službeno lice.

Rešenje o smeni Mladenovića stavljeno je na fabričku oglasnu tablu i čeka se da prođe zakonom predviđeni rok uoči raskida ugovora o radu.

To, prema tumačenju naših sagovornika u Zastavi oružju, najverovatnije znači da je u Ministarstvu odbrane značajno oslabljen uticaj njegovog rođaka, a da je kod novog ministra odbrane Nebojše Stefanovića porastao značaj direktora Mladena Petkovića.

Podsetimo, on je do 2018. bio prvi čovek valjevskog Krušika, a prema tvrdnjama uzbunjivača Aleksandera Obradovića i tamošnjih sindikalaca, više je no dobro sarađivao sa pokojnim ocem ministra, Brankom Stefanovićem.

Mladenović se juče nije javljao na telefon a u njegovom kabinetu nam je rečeno da je „trenutno odsutan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari