Kako je korporativna pohlepa podigla cene hrane u Srbiji: Ekonomista o „velikim i moćnim firmama“ koje ne daju da se inflacija smiri

Ostavite komentar


  1. Već oko 4 godine je uz skoro fiksiran kurs (117, 6 din za 1 evro ) koji pogoduje uvozničkom lobiju ( gde su i „burazerski“uvoznici, i veliki trgovinski lanci), prisutno i kartelsko dogovaranje velikih ( proizvođača i trgovaca). Idealno vreme za mutne poslove, koji će biti naplaćeni sve većim zaduživanjem budžeta, tj. građana ( inostranim kreditima ).

  2. Pa ja već godinama slušam narativ kako nam je smešan privredni rast i kako vlast samo izmišlja, a sad čitam u tekstu da smo zadnjih par godina imali najveći rast u regionu, ali evo sad se menja.

  3. Polako se uvidja da citave zemlje i narode manipulisu firme i banke rade to skriveno ali su oni ti koji sve pomeraji

  4. EU prestala da investira u Srbiju? Pa zar nisu „naša braća“ Rusi i Kinezi glavni investitori? EU treba da daje lovu i da ćuti!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.