Kako Poreska uprava kreira uređivačku politiku u medijima

Ni pored naloga poverenika za informacije od javnog značaja Danas nije dobio odgovore na pitanja upućena pre skoro godinu dana

Ostavite komentar


  1. Luatracijom ocistiti sistem od sns kadra. Malo selo je Srbija, sve se zna. Postoji samo jefan problem, nece sns lako i mirno sa vlasti.

    1. Skinucemo i njih kao sto smo i sps i to brze i efikasnije, samo da se narod trgne. Problem je u lustraciji koja nikada nije sprovedena a za to je direktan krivac DS i sateliti.

  2. Kakav je ovo paradoks, po vama mediji mogu da kontrolišu rad Poreske uprave, ali Poreska uprava ne sme da kontroliše medije.

    1. Sme, mila Kajo, ali svih jednako. I, interesantno, po reakcijama čitalaca, u poslednje vreme publikum koji čita Politiku i Večernje se prebacio na Danas. Sendvič ili (mentalno) zdravlje-odlučite sami.

    2. U tekstu ne pise da PU ne sme da kontrolise rad medija, paradoks je sto PU kontrolise rad samo nekih medija, odnosno onih koji su kriticni prema sadasnjim vlasima. Zbog cega je oznaceno kao tajna sta se naslo u kuriru, i da li su ikad kontrolisali Studio B, informer, Pink?

  3. Шта нас снађе? У поређењу са овим и окупација нам је била боље решење. А ви бележите негде имена пореских осталих инспекција и њихових налогодаваца, а окупација ће једном да се заврши.

  4. Pa neće biti da sve ovako kako ste naveli u textu, ko bi normalan pristao da lažira izveštaje i da blokira i onemogući rad nekoga ko ima besprekorne finansije i administraciju? Naravno niko. Što se tiče vranjanskih, tobož ugašenih bez razloga. i ostalih tzv opozicionih uvek im ostaje da se žale Međunarodnom sudu za ljudska prava pa će tu zasigurno dobiti i presudu u svoju korist i još odštetu od države Srbije. Ali, malo sutra, tako se i jedan novinarčić iz mog grada žali kako ga neko „zabranjuje“ a ćinjenica je da mu niko ne kupuje novine i da nema para za taj biznis, al neće čovek ništa drugo da radi nego samo da bude opozicioni novinar pa makar crko

  5. Mene vise brine koliko vlasnici pojedinih medija i novac kreiraju uredjivacku politiku u medijima. Ovo se pitanje ne postavlja u medijima, niko ne sme da govori o tome. Svi se plase za posao.

    1. Ni vlasnici ni novac već političari na vlasti. Da li si bar jednom čuo na RTS-u, Pinku, Hepiju, Studiju B, … bilo kakvu, pa i najbezazleniju kritiku na račun vlasti? Zašto? Zar je toliko idealno u Srbiji? Nema siromaštva, nema narodnih kuhinja, nema nezaposlenih, … Sve bajno. Pogledam u novčanik i frižider i vidim kako mi je.

  6. Poreska Uprava samo radi svoj posao, ako je to nekome problem, onda ujedno ima i problem sa samim sobom.

  7. Opet ovaj ‘Danas’ provocira, i ako se ON trudi, muci i pati, resava preteska kosovska pitanja dok ga svi mrze i ometaju, puni nerazumevanja za njegovu drzavnicku viziju i blistavu i prosperitetnu buducnost u koju nezaustavljivo vodi Srbiju, …

  8. Kad jedno lice (bolje reći d..e) sme da radi ovakve svinjarije to samo znači da ga štite Vučićevi i Slinini fantomi.

  9. Ovo nije praksa samo u medijima. To se radi i drugim privatnicima koji odbijaju da plate reket policiji, tuzilastvu ,sudijama i politicarima.Ljude pritvore i uniste im repitaciju i kompaniju ako odbiju neku od materjalnih donacija ili usluga .Pretnje porodici od batinasa i narko dilera nastupaju kada niste spremni da delite svoje sa istima.Postoje stotine privatnika koji se u ovom trenutku reketiraju.

  10. Mogla bi PU da poseti i vašeg izdavača Dan Graf. Interesantan je finansijski izveštaj

  11. U podnaslovu ovog teksta, između ostalog piše: „…bez da je utvrdila postojanje poreske obaveze“. Znam da je „Danas“ u osobito lošoj finansijskoj situaciji, ali pretpostavljam da se ona ne bi drastično pogoršala angažovanjem lektora. Oni koji ne primećuju nedostatak lektorskog posla trebalo bi da upišu dodatne tečajeve. Zašto je tako teško biti pismen?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.