Kako stvarno žive radnici u Zrenjaninu, nekada industrijskom gradu?

Ostavite komentar


  1. Ovde nedostaje samo da se napise da sva ta velika industrija, velika preduzeca?! su funkcionisala po netrzisnim uslovima i na grbaci svih ostalih gradjana, kojima su na grbaci sve te “divne” godine i dan danas. Na zalost, bise i jos najmanje 20-30 godina. Posto svi ti uzeti krediti da bi se odrzavao privid uspesnosti i efikasnosti moraju da se vracaju i vracamo ih svi. Sto bi notmalni ljudi rekli, izuzev onih koji su na vlasti zadnjih 80 godina, ne ponovilo se nikada i kamo srece da se izlecimo od tog komunizma bar u sledecel veku.

  2. Ja naprimer, nakon stečaja u jednoj od nabrojanih firmi, na siz-u za zapošljavalje, sa 63 god života, bez šanse za zaposlenje, jer nikom ne trebam („mator si, i ne znaš du ju spik inglish“)! Ako budem živ, a sumnjam, i ne promeni se zakon, a promeniće se (sa 65-67 god u penziju), očekujem bednu penzijicu, za dve gidine, sa oko 23 god staža, jer fali oko 13-14 godina staža od stečaja! Dakle IZDRŽAVANO LICE od strane supruge! P.S. U slučaju da ona ostane bez posla, sledi nam na socijalno, ali je u tom slučaju „pajvan“, mnogo bolje rešenje! Do tada sastavljamo kraj s krajem, svakim danom sve siromašniji, sa manjom kesom iz prodavnice, a poslednjih nedelju dana pred supruginu platu, tamo više NE ULAZIMO!!!

  3. Čudim se kako je vaš administrator rigorozniji od Informera. Žao mi je.

  4. Zemlja paoru oduzeta da bi se zadruga napravila. Matijević vlasnik.Fabrike nema .Radiće se na poljima koja nekada behu vaših dedova u nadnicu.

  5. I sad isti ti koji su doveli do toga nama govore kako i šta treba. Lopine odvratne. Zašto spominjete uljaru Dijamant? Čija je ona? Naša sigurno nije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.