Kamaraš savetnik kod Kineza

* Novi vlasnici zadržali su u menadžmentu Pertera Kamaraš ali u svojstvu savetnika bez izvršnih ovlašćenja * Angažman utvrđen za prelazni period, Hestil još nije definisao namere za kasnije
Iako je vlada neposredno pred dolazak Hestila sa HPK inženjeringom raskinula ugovor o upravljanju smederevskom železarom

Ostavite komentar


  1. Mislim da je clanak zbunjujuci bez potrebe. Hestil je uradio logicnu poslovnu stvar I zadrzao HPK kao konsultanta da bi lakse shvatili sve probleme I potencijale Zelezare. Da su ih najurili I poceli od mule, bilo bi to amaterski I potencijalno SKUPO za kineze. Pri tome nije ovde rec o HPK kao kineskom partneru vec placenom konsultanta zaduzenom da kineske menadzere sto pre uvede u rad zelezare. Znaci Hestil ovde radi samo logical biznis potez.

    Posebna je prica o Vladi Srbije I o tome kako su prvo hvalili HPK a onda ih otpustili zbog losih rezultata?!? Ili je Ministar Sertic I Nadzorni Odbor ispustio dizgine I nije radio svoj posao nadzora ili su I oni ucestvovali u losim potezima HPK. Tu javnost treba da se fokusira a ne na logicnim kineskim odlukama.

  2. Kako sad da tumacimo Vucicev otjaz Kamarasu neposredno pre predaje Zelezare Kinezima? Ko je ustvari pokrao gradjane praveci gubitke u tom preduzecu?

  3. Sta je sa Hestilom istina? Da je preuzeo Zelezaru na veselju sa pevanje i pucanje znamo ali da li je uplatio novac u budzet Srbije? Uknjizba ne sme da se izvrsi dok nisu stvoreni svi uslovi a ako ipak jeste, onda stvarno laku noc Srbijo! Cinjenica da je Kamaras prihvatio da bude samo savetnik govori dovoljno o njegovoj buducnosti kao poslovnog coveka – mrka kapa!

  4. gubitci u željezari-““ nemoguće-istopili su 6000 topova tenkova i transportera, brodove i pruge iz Beograda na vodi.Šta radi tužilaštvo imamo li ga uopšte gde su istrage gde je država.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.