Kim Kardašijan kažnjena sa 1,26 miliona dolara zbog Instagram reklame za kriptovalutu 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Komisija za hartije od vrednosti (SEC) SAD kaznila je estradnu zvezdu Kim Kardašijan sa 1,26 miliona dolara zato što je preporučivala ulaganje u kriptovalutu Etereum Maks putem svog Instagram profila, a nije objavila da je za to dobila novac.

SEC je objavila na svojoj interent strani da Kardašijan nije objavila da je za tu objavu na Instagramu dobila 250.000 dolara.

Njen post sadržao je link ka sajtu Etereum Maksa na kom stoje uputstva za ulaganje u kriptovalutu EMAX.

„Ovaj slućaj je podsetnik da, kada poznate ličnosti ili influenseri podržavaju investicione prilike, uključujući kriptovalute, to ne znači da da su ti investicioni proizvodi dobri za sve investitore“, rekao je predsednik SEC-a Geri Gensler dodajući da je ovo podsetnik i za slavne ličnosti da ih zakon obavezuje da javnost obaveste ko i koliko ih je platio da promovišu ulaganje u finansijsku imovinu.

Kardašian se bez priznanja krivice nagodila sa SEC-om da plati 1,26 miliona dolara uključujući zaradu od oko 260.000 dolara koliko je dobila za promociju uvećanu za kamatu plus milion dolara kazne. Kardašijan se obavezala da ne promoviše nijednu kriptovalutu narednetri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.