Koliko košta da Srbija blješti?

Gradovi i opštine širom Srbije višestruko povećali troškove za novogodišnje osvetljenje

Ostavite komentar


  1. Ma neka bljesti, i onako nam privreda ne radi i ne trosi struju, centrale vrte u prazno, a napredna vlast misli da cemo na posetama Bugara, Slovenaca, a sutra i Kineza zaraditi duplo… Kad bi se zezali…

  2. Molim isvrsne novinare Danasa da istraže ko stoji iza "Keep light" preduzeća. Verovatno Bojan Pajtić ili Saša Radulović 🙂 ?

  3. Само да се узме масна провизија из буџета за куповину, постављање свега и свачега, док народ грца у напредној беди. Лупајте минусе, ботине

  4. ….neka bljesti….sa ukusom i stilom ….za Bozicnje i Novogodisnje praznike….za sve nase gradjane i dobre goste… Beograd je jedna od evropskih metropola….a to zasluzuju i svi ostali gradovi u Srbiji…..

  5. Neka šljašti i blješti, nečija privatna firma će da se opari od toga i to nije ništa novo. Ali mi je najbizarniji onaj veliki beli šator na Trgu republike, među brvanarama koje nešto konkretno nude domaćim i stranim posetiocima najveći prostor zauzima taj šator gde u par stotina kvadrata praznog belog prostora stoje samo dve devojke nudeći ljudima virtuelne sate i minute brbljanja u već nekoj mreži. Totalno futuristički.

  6. Što je gora beda u narodu, to je više štrasa i šljokica na ulicama! Cela Srbija se pretvorila u onu Devojčicu sa šibicama koja je, promrzla na hladnom trgu palila, jednu za drugom šibice, koje su je grejale dok su gorele, a kada ih vis enije bilo, umrla je od hladnoće i gladi! E, tako ćemo i mi sa ovom beskrupuloznom vlašću!

  7. Panem et circenses, kažu stari Rimlani, tako se najlakše vlada (hleba i cirkusa), ili po naški "za zaseniti prostotu". S tim što kod nas ima manje "hleba", t.j. teže se živi, a "cirkusa" ima na pretek.
    Dvostruko za vlast isplativo: em privlačiš plebs, t.j. "široke narodne mase", em se usput "ugradiš"

  8. Koliki god bio trosak za praznicno kindjurenje, hajde da utv rdimo koliki je trosak za poreske obveznike za tzv dekorativno osvetljenje javnih zgrada? Dakle, za ono sto traje svake veceri&novi diljem Srbije a bez ikakve potrebe. Odokatvno, radi se o trosku koji kumulativno prevazilazi "ustede" od smanjiv anja plagta ujavnom sektoru i otimanja penzija.

  9. ZAR ZA VAS, CENJENI RUKOVODIOCI, 1.100 SAMOUBISTAVA GODIŠNJE I LJUDI NA KONTEJNERIMA, AMA BAŠ NIŠTA NE ZNAČE!!!??? STIDITE SE!!!
    Pozdrav iz Banata!

  10. Srbija koja bljesti je kao mlada koja se mesec dana nije okupala niti oprala kosu, "cuje" se, a obukla skupocenu vencanicu.Takva je cela SNS Srbija. Imali smo razna "Vremena" u Srbiji: Vreme Broza, Vreme Milosevica, Vreme inflacije, Vreme pljackaskih privatizacija…Ovo vreme vlasti SNS je VREME LAZI /tu spadaju lazne diplome i doktorati, lazno slobodno informisanje, lazno nezavisno pravosudje…/, lazno, "srecni" gradovi koji BLJESTE, lazni nevidjeni uspesi i lazne pohvale iz EU. Vecini naroda /biraca/ to se bas svidja. Sve ce to narod platiti. Nesrecna Srbija koja bljesti.

  11. Kosta k““o Svetog Petra kajgana. Ali, ne kosta toliko struja ili sta vec nego lazna nada u bolje sutra. Ti praznici dodju kao amortizer ljudima u beznadju. I tako svake godine.

  12. Pa te firme su i napravljene da se izvuku pare iz grada, jer se placa sve po danu koriscenja. Sledeci put ce staviti novogodisnje ukrase u Avgustu a skinuce ih u Maju. Isto kao i skele na NArodnom Muzeju, koje su placane svaki dan po kvadratnom metru pokrivenosti objekta. To su kriminalci koji su se popeli na vrh drzavne vlasti…

  13. Mora se stvoriti efekat Potemkinovih sela, da je sve lepo, sređeno, super…To što su nam divlje deponije svuda, što pijemo vodu punu arsena i koječega, što su nam putevi "sama-jama", što je gužva oko kontejnera…koga briga.Važno da šljašti.

  14. ……vredi sat vremena iskljuciti se iz potrosackog sistema,, tamo gde je to moguce i tako ustedfeti…a nadomestiti potrosnju novogodisnjeg i bozicnjeg.. lajt soua..zar u nekom sivilu pored ,svega, treba da cekamo i nase najomiljenije praznike koje slavi i raduje im se svet..i oni nimaju svoje bruge ali se ne odricu bozicnih praznika..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.