Koliko leks specijalis košta običnog čoveka u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Ja sam vratio kredit u svajcarcima da li ce drzava da mi vrati 38% od vracene kreditne sume.

    1. A što je najgore nesretni vučić će da izdadje pred taj isti narod i kaže kako je ON rešio problem kredita. Strašno!!!!!

    2. ZAŠTO MI da plaćamo privatne kredite ?
      Po ko zna koji put nam zavlače ruku u džep!
      Kradja!

  2. Ko ima pravo da mi zavlaci ruku u dzep. Onaj ko mi je zavukao u dzep ranije i uzeo deo penzije. Ovo nije kraj, uzimace i dalje, glasajte i dalje za one koji vam zavlace ruku u dzep, naravno samo solidarno.

  3. Koštaće ga mnogo. Najgora je moralna šteta, nepravda. Onda sledi obožavanje laži i prevare, prezir prema istini, logici, razumu i svim njihovim derivatima (kritičko razmišljanje, odgovornost, poštenje). Na kraju su materijalni gubici koji u teškim i nesrećnim slučajevima vode u bolest, nesreću i smrt.

  4. Počnete lepo, pa onda uprskate. Date dobar prikaz zašto je zakon loš, a onda date poređenje da trošak koji košta sve nas iznosi koliko i jedan vrhunski fudbaler. Tako da sada svi koji podržavaju ovaj zakon mogu da kažu da je bolje pomoći hiljadama naših građana nego dati toliki novac jednom fudbaleru. Aferim.

  5. Gradjani Srbije nisu dužni plaćati tudje greške. Drugo, ako su već ovo uradili, država je trebala da proveri ko stvarno ne može da dalja plaća kredit. Mnogi od njih su kupovali stan i ako su imali isti, a sada ga izdaju. Tako ispada da sirotinja otplaćuje kredit bogataša.

    1. Jedan mali deo dužnika je podigao kredit zbog rešavanja stambenog pitanja . Velika većina je kredite u švajcarcima uzela misleći da će na njima ućariti ,a stanove izdavati . Zato će poreski obveznici dati po minimum 50 evra !

  6. Moj otac je rekao da zlato i svajcarski franak govore sve jezike sveta. Svako ko je uzeo kredit u svajcarcima nije posedovao ni malo pameti. Sad mora svaki zaposleni da mu vraca dug. Uzmu od penzija, plata .SNS i ostali treba da posluju po zakonima trzista a ne po volji svojih biraca. Socijalizam je umro. Svako ko to nije naucio treba da snosi posledice.
    Isto je bilo sa dugovanjima prema INFOSTANU. Budale su placale na vreme a drugima su otpisani dugovi. Izgleda da pripadam grupi budala koji nisu zaduzeni a placaju tudje dugove. Cik probajte na zapadu da gradjanima uvalite tudje dugove
    Sigurno bi pala vlada .

  7. 2011. sam predlagala banci i NBS varijantu konverzije u EUR – koju tek sada zastupa VKS.
    2015. mi je preko noći glavnica porasla za 15.000 EUR.
    Redovno vraćala rate kredita.
    Uzela dinarski kredit da bih vratila kredit indeksiran u CHF.
    Stan nisam dobila ni ja, ni suprug, ni moji i njegovi roditelji. A uredno smo finansirali izgradnju društvenih stanova.
    I posle svega – namagarčena…

  8. Milioni evra poklonjeni stranim investitorima. Milioni evra potrošeni na megalomanske projekte koji nemaju nikakvog značaja za većinu građana Srbije. Milioni evra koji su zavrišili u privatnim džepovima nekolicine povlašćenih.
    Sve smo to smo mi već platili.
    Platićemo i ovaj dug za one koji su pametovali i igrali se zaduživanja u “stabilnoj” valuti.
    Živimo na ivici siromaštva.
    Živimo bez slobode govora, jer ko progovori, sa ivice će se sunovratiti u ambis siromaštva iz koga povratka nema.
    Čak i nada da ćemo ikada živeti drugačije počinje, polako, da nas napušta.

  9. Otplaćujem svoj stambeni kredit (indeksiran u evrima) vec 12 godina. Nisam imala hrabrosti da se kockam i zaletim se na CHF. U periodu kada nisam mogla da otplaćujem rate, napravila sam dogovor sa bankom da im 2 god placam samo kamatu- bez glavnice. Sada su mi izrasle magareće uši isto kao kada placam redovno račune, a oni sto ne plaćaju dobiju reprogram sa otpisom kamate. Celog zivota pokušavam da svoju decu naučim šta je odgovorno i pametno građansko ponašanje, ali uvek mi NEKO izbije argumente iz ruku. Bravo.

  10. Saosećam sa ovim ljudima i sam sam se zadužio. Nego umesto da ja malo plaćam njihov dug, mogla bi država i meni malo da relaksira otplatu tj otplati delimično kredit?

  11. Drzava koja ima PDV a pored toga I oporezovane plate je klasicna pljacka gradjana.Sta je to za jedan lexspecijalis model iz doba dinastije Milosevic.Sve je isto samo njega nema.I posle Tita Tito.

  12. Ovo odmah treba predlagače i zajedno usvajaće Uhapsiti.Nema veze sa Pravom niti Pravdom.Čisto rasturanje Budžeta,jer gotovo je Gotovo i budućim ostaviti Nulu.Narod opljačkan i Njihova priča o poštenju,,
    ko Gebeslova – ,,svaka laž ponovljenja nekoliko puta postaje istina ,,a ovi što dolaze Fašisti i banditi neka to rešavaju.Tuga ,ne može ih niko sprečiti.Narod pred novom Mukom i opet pred istim mučiteljima- svojim Vajnim ljubljenim političarima,koji vole Srbiju do zadnjeg dinara od Srbina.Oni se ne stide ne sebe i drugoga.Sve su ,,braća,, uradila

  13. Setite se samo pljacke stambenog fonda kada su socijalisti i radikali bili na vlasti. Ljudi su za 500 maraka otkupljivali stan koji sada na trzistu mogu da prodaju od 50.000-100.000 Eur-a. Velika vecina je izdvajala u stambene fondove, a nikad nije dobila stan. Evo sada opet, ista vlast hoce da nam uzme po 50 eur-a da bi zaduzeni u svajcarcima mogli da dobiju jos jedan stan. Kada bi se bolje pogledalo, mislim da najveci broj zaduzenih ima jedan ili vise stanova, pa je hteo „uspešnom“ transakcijom da zaradi još jedan. Pošto im ne odgovara sadašnji kurs, pristisnuli Vučića, koji im zarad glasova obeća naše pare. J…m ti državu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.