Komisija pokrenula postupak na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji 1Foto: Shutterstock/DUO Studio

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv firme Polet-keramika Novi Bečej.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, biće ispitano postojanja restriktivnih sporazuma kojima se ograničava konkurencija na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji.

Komisija je obavila nenajavljeni uviđaj u Polet-keramici, a obavila je i analizu stanja konkurencije u kanalima distribucije keramičkih pločica i sanitarija.

Pribavljeni su ugovori o kupoprodaji koje je Polet-keramika sklapala sa kupcima za dalju prodaju.

„Analizom ugovora, njihovih priloga i aneksa, uočene su odredbe koje upućuju na postojanje prakse poznate kao utvrđivanje cena u daljoj prodaji od strane proizvođača/prodavca, kojom se kupac ograničava da samostalno i nezavisno donosi poslovne odluke koje se odnose na cenovnu politiku, što je restriktivni sporazum koji predstavlja povredu konkurencije“, navela je Komisija.

Komisija je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku, da joj ih dostave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari