Komtrejd prodao svoj Digital servis kompaniji Endava 1Foto: Pixabay/Geralt

Komtrejd (Comtrade) grupacija je danas objavila da je prodala svoj Digital Services biznis (CDS) kompaniji Endava, vodećoj tehnološkoj uslužnoj kompaniji nove generacije.

Endava pomaže klijentima da transformišu svoje poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rešenja.

Kako je navedeno u saopštenju, „spajanje snaga“ Endave i CDS-a će imati pozitivne efekte na obe kompanije – Komtrejd će se dodatno fokusirati na razvoj i primenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), a Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi.

Strategija kompanije Endava je da na svakoj lokaciji gde posluje bude „najpoželjniji poslodavac“ za najbolje inženjere.

Endave je na kraju marta ove godine imala 6.468 zaposlenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

„CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Komtrejd grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave“, rekao je predsednik Komtrejda Veselin Jevrosimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari