Novopazarska fabrika „Prva petoletka – Delovi“ ponovo će biti ponuđena kupcima. Konzorcijum, Fabrika nameštaja „Numanović SNS“ i Turistička agencija „Pejić turs“, odustao je od potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Krajem decembra prošle godine predstavnici konzorcijuma obavestili su Agenciju za privatizaciju da odustaju od kupovine. Istog dana iz Agencije je upućen poziv investitoru iz Tutina, čija je ponuda na licitaciji bila druga, ali ni on nije došao da potpiše kupoprodajni ugovor.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Agencija za privatizaciju je saopštila da je, zbog novonastalih okolnosti, komisija koja je sprovodila privatizaciju ove novopazarske fabrike, na sednici 19. januara, postupak proglasila neuspešnim. Fabrika je prošle godine tri puta bila na licitaciji i početkom decembra iz trećeg pokušaja je prodata. Koncorcijum je sa ponuđena 2,2 miliona evra pobedio na licitaciji. Novi vlasnici su tada najavili pokretanje novih proizvodnih programa, saradnju sa inostranim investitorima i do proleća otvaranje stotinak novih radnih mesta, „jer je kod treće prodaje iz konkursa izbačen uslov da novi vlasnici moraju da se bave metalo prerađivačkom delatnošću“. Ipak, od kupovine su, na kraju, odustali.

Fabrika „Prva petoletka – Delovi“ u Novom Pazaru je deo istoimene kompanije iz Trstenika. Ima 26 zaposlenih, četrdesetak mašina starih više od tri decenije i blizu četiri hektara zemljišta. Kada je u maju prošle godine prvi put fabrika ponuđena na prodaju, početna cena 70 odsto kapitala bila je 2,1 miliona evra, a u trećem pokušaju nudilo se za 315.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari