Kraj bindžovanja na Netfliksu? 1Foto: Pixabay/Pavlofox

Netfliks jedna od najvećih kompanija na svetu za strimovanje video sadržaja u poslednje vreme prolazi kroz težak period.

Po prvi put suočava se sa padom broja korisnika. Neki od razloga su što serija ima malo i dolaze sa velikim razmacima uz stalno poskupljenje usluga.

U pokušaju da promeni strategiju i zaustavi odliv korisnika Netfliks razmatra razne scenarije, a jedan od njih je i promena prakse da izbacuje na svoju platformu cele serije odjednom, piše portal Android police.

Netfliks je po tome postao poznat, a njegovi korisnici su smislili i novi termin za gledanje svih epizoda serije u kratkom vremenu kao bindžovanje.

Ovome bi mogao doći kraj ukoliko bi Netfliks počeo da emituje po jednu epizodu nedeljno.

Ovu politiku imaju drugi servisi kao na primer Dizni plus, čime se sprečava otkrivanje radnje za one koji nisu sve odgledali odjednom, a i o seriji se mnogo duže priča.

Netfliks je delimično pribegao ovoj politici sa najnovijom, četvrtom sezonom popularne serije Stranger things. Oni su je naime podelili na dva dela, prvi deo od sedam epizoda je emitovan 27. maja, a drugi deo čeka premijeru 1. jula.

Doduše, Netfliks do sada nije davao nikakve zvanične najave o promeni dosadašnje politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari