„Hari Poter i relikvije smrti 2“, poslednji deo filmskog serijala o dečaku-čarobnjaku, nastalog prema istoimenom, takođe globalno popularnom književnom delu Džoan K. Rouling, nakon londonske premijere prošle nedelje, zajedno sa ostatkom sveta, imaće prilike od danas da gleda i publika u domaćim bioskopima. Premijera standardnog filmskog formata zakazana je za 20 sati u Sava centru, a 3D verzija premijerno će u istom trenutku biti prikazivana u Koloseju. áU susret filmu, u oba bioskopa organizovan je interesantan program, gde će svi ljubitelji filma moći da se zabave kao i da provere svoje znanje o čuvenim čarobnjacima.


U drugom delu epskog finala, borba koja se vodi između dobra i zla, u svetu čarobnjaštva, eskalirala je u sveopšti rat. Ulog nikada nije bio veći. I niko nije siguran. Ali, Hari Poter može biti taj koji će podneti najveću žrtvu kako se približava poslednji okršaj sa lordom Voldemorom. Tu se sve završava.

„Ti si čarobnjak, Hari!“ – ove reči su pre deset godina označile početak filmskog putovanja dečaka čije je ime postalo sinonim za magiju: Hari Poter. Sa svakim nastavkom, ulozi su se povećavali, a opasnost je rasla, dok se Lord Voldemor vraćao, a sada je i zavladao.

U filmu „Hari Poter i relikvije smrti 2“ mladi čarobnjaci su sada u prvim redovima sveopšteg rata a sve počinje tamo gde se prvi deo završava: krađom koja će imati trajne posledice. Kripta Albusa Dambldora je pokradena, a Starozovni Štapić je iz ruku pokojnog čarobnjaka uzeo lično Lord Voldemor. Legenda kaže da je Starozovni Štapić jedno od nasleđa relikvija smrti, zajedno sa Kamenom Uskrsnuća i Nevidljivim Ogrtačem – koji, onome ko ih poseduje, omogućavaju da pobedi Smrt. Svaka od ovih Relikvija ima svoja važna svojstva, a za Starozovni Štapić se kaže da je najmoćniji štapić koji je ikada postojao.

Junaci filma „Hari Poter i relikvije Smrti 2“, su Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson u ulogama Hari Potera, Rona Vizlija i Hermione Grendžer. Značajne uloge u filmu tumače još i Helena Bonam Karter, Reif Fajns, Geri Oldman i Alan Rikman. Film je režirao Dejvid Jejts, koji je takođe režirao hitove „Hari Poter i red Feniksa“, „Hari Poter i polukrvni princ“, kao i „Hari Poter i relikvije Smrti 1“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari