Telenor banka je juče uvela svoju prvu kreditnu liniju, koja se može koristiti kao revolving kredit, kao kredit za refinansiranje postojećih obaveza uz dodatni keš ili za beskartična plaćanja preko interneta. Kako je rekao predsednik Izvršnog odbora Telenor banke Martin Navratil, kredit stiže sa kamatom od 26 odsto i grejs periodom od 45 dana, a iznos kreditnog limita je milion dinara.


Navratil je objasnio da novac iz ove kreditne linije može da se koristi i za transfere i onlajn plaćanja, a ako se transakcije obave preko Telenorove „Račun na klik“ usluge, ne plaća se nikakva provizija, pa je ovaj način pogodan za izmirivanje obaveza za struju ili komunalije. Telenor banka u okviru ovog kreditnog paketa nudi i Masterkard kreditnu karticu, kojom se takođe može upravljati preko interneta ili mobilne aplikacije. Ako se novac koristi kao kredit za refinansiranje, otplatu je moguće vršiti ili po revolving modelu ili podelom na rate.

Zainteresovani klijent zahtev za kredit podnosi preko interneta, nakon čega sva potrebna dokumenta može da potpiše ili u nekoj od Telenorovih ekspozitura ili će, ako tako odabere, Telenor poslati agenta sa dokumentima na njegovu kućnu adresu. Prema Navratilovim rečima, nije potrebno da klijent prebaci platu u Telenor banku da bi mu bila odobrena ova kreditna linija.

Ove Fredheim, generalni direktor Telenora i predsednik UO Telenor banke, rekao je da banka ovim kreditom kompletirala svoj proizvodni portfolio, te da je „postala najbrže rastuća onlajn banka u regionu“

– Za samo 12 meseci dupliran je broj korisnika mobilnog bankarstva u Srbiji, po ubrzanoj kvartalnoj stopi rasta sa šest do 12 odsto na 31 odsto – rekao je Fredheim. On je dodao i da je dolazak Telenor banke navelo i konkurenciju da počne da poboljšava svoje usluge, pa je tako „Telekom Srbija kupio banku“, a i neke druge banke su počele da popravljaju svoje servise po uzoru na Telenor.

U Srbiji je u proteklih godinu dana korišćenje onlajn bankarstva poraslo za 20 odsto, a prema podacima Narodne banke Srbije, po prvi put je promet u transakcijama preko interneta premašio iznos prometa u filijalama. Kako je dodao Navratil, u Telenor banci je do sada otvoreno više od 100.000 računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari