U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“ juče je u šumadijskom selu Ranilović otvorena dostavna pošta koja će opsluživati žitelje tog naselja, ali i Misača i delove naselja Darosava i Venčane, sa ukupno oko 850 domaćinstava i više od 2.200 stanovnika.

 Nakon zlatiborskog Gostilja, Jasikovice kod Trstenika i Slavkovice kod Ljiga ovo je četvrta pošta otvorena u okviru te akcije koja je samo jedna od planskih aktivnosti Pošte Srbije na kontinuiranom razvoju infrastrukture, kako bi, kao javni poštanski operator, bila još dostupnija i omogućila brz, kvalitetan i najjeftiniji servis građanima i privredi, rečeno je prilikom otvaranja objekta.

– Pošta Srbije za srpsko selo. Ovo je 1494. poslovnica u Srbiji. Tamo odakle su otišle poslovne banke, uglavnom strane, koje su volele srpski dinar i srpski evro i uzimale ga neštedimice, mi ćemo otvarati pošte i zapošljavati nove radnike. Tamo odakle drugi odlaze, mi dolazimo. Tamo gde otpuštaju, mi zapošljavamo. Pozivam meštane Ranilovića da sami izaberu dva najbolja mlada čoveka koji će raditi u seoskoj pošti. U 52 poslovnice širom Srbije zaposlićemo 104 nova radnika. Neka to bude primer i drugima – rekao je Milan Krkobabić, generalni direktor Pošte Srbije, predajući građanima novu dostavnu jedinicu.

On je pozvao sva javna preduzeća – državna, mešovita, kao i privatne korporacije koje nisu monopolisti, na veliku poslovnu trku i zadao im reper – 25 odsto uvećanja neto dobiti u 2016. godini. „Radnici Pošte Srbije će ovaj cilj sigurno ostvariti, oni su i u 2015. postigli istorijski rezultat, za trećinu bolji nego u 2014. godini, a od 2012. do sada neto dobit Pošte Srbije je utrostručena“, podsetio je on.

Prema rečima Krkobabića, jedan od ciljeva Pošte je da postane istinski lider u post ekspresu, zbog čega su ponuđene i promotivne cene. „Do kraja marta otvaramo 500 menjačnica u poštama širom Srbije, kao i lanac post šop prodavnica, a u sferi IT usluga najavljujem da ćemo 29. januara potpisati ugovor o saradnji sa japanskom korporacijom Tošiba o zajedničkom nastupu na ruskom tržištu“, najavio je direktor Pošte.

Meštanin Miodrag Vuković zahvalio se Pošti Srbije za otvaranje poslovnice u Raniloviću.

– Ovo mnogo znači poljoprivrednicima, jer su gubili po čitav dan da odu do Venčana da plate struju i telefon ili da podignu penziju. Dan na selu je uvek pun rada, ovde imamo oko 15 farmi od 10 do 40 krava i rekorderi smo u opštini Aranđelovac sa proizvodnjom od 6.000 litara mleka dnevno – rekao je.

Svečano otvaranje pošte ulepšala je i muška izvorna grupa pevača „Sretenjske zore“ iz Ranilovića, a njen član Radiša Stojanović je ukazao da se Pošta i pesma nadopunjuju – jer Pošta donosi lepe vesti koje se slave uz lepu pesmu.

Prvi korisnici

Prvi korisnici nove poslovnice u Raniloviću bili su Auto-servis „MS“ i Preduzeće „LMZ“ koje se bavi proizvodnjom elektroopreme. Oni su potpisali ugovor za prenos post ekspres pošiljaka u okviru promotivne akcije „Brze pošte – post ekspres za 99 dinara“, koja traje od 1. januara do kraja marta i namenjena je preduzetnicima i malim privrednicima za jeftinije i efikasnije distribuiranje robe. Direktor Pošte Milan Krkobabić izrazio je zadovoljstvo zbog novih ugovora i poželeo da ih ubuduće bude više. „To je način kako se pokreće privredna aktivnost Srbije. Ovo je novi posao. Lako je otpustiti ljude. Mi im pronalazimo posao i zato ponavljam devizu – nema viška radnika nego manjka posla.“



Saradnja

Poslovni prostor u kojem će funkcionisati jedinica poštanske mreže 34302 Ranilović u vlasništvu je Mesne zajednice, a Pošti Srbije je ustupljen bez naknade. Za kratko vreme Pošta je uredila ambijent po meri novog doba i opremila ga savremenom računarskom opremom, tako da će sada meštani Ranilovića svakog radnog dana, u centru svog sela, na svom kućnom pragu, imati dostupne poštanske i platne usluge, kako tradicionalne tako i savremene, istog kvaliteta kao i u najvećim gradskim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari